Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Θεατρική παράσταση - οι Δανεικοί - στην Καλαμωτή.





Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής, την Παρασκευή το βράδυ στην πάνω πλάτσα του χωριού, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Μαστίχας παρουσιάζοντας την θεατρική παράσταση οι ΔΑΝΕΙΚΟΙ, που αναφέρεται στην Πολιτιστική και Οικονομική ζωή της Καλαμωτής στη δεκαετία του 50.
 Τό έργο γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον χωριανό μας δάσκαλο Σταμάτη Καμαριά.Οι ηθοποιοί, όλοι Καλαμωτούσοι, που αγαπούν και νοιάζονται για το χωριό τους και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να παρουσιάσουν ένα θέαμα ευχάριστο που με τον καλύτερο τρόπο  έδωσαν τους στόχους του έργου που ήταν η ανάδειξη της απλότητας, της εγατικότητας, του χιούμορ, και της συναδελφικότητας, αρετές που ήταν βασικοί παράγοντες της καθημερινότητας στην Καλαμωτή του 5Ο.
Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης με αλφαβητική σειρά είναι.
ΒΙΤΕΛΛΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ ΞΕΝΟΣ, ΚΑΛΟΥΠΗ ΕΥΑ, ΚΑΛΟΥΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΣΑΡΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΣΑΡΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΑΜΟΥΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΤΑΜΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΣΦΗΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. υποβολέας και επιμέλεια του έργου μαζί με τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΑ.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής Μιχάλης Κανάριος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση, και μεταξύ άλλων είπε στην ομιλία του, ότι η Προσφορά στον Πολιτισμό είναι εθελοντική, πάνω από συμφέροντα και ματαιοδοξίες.Ο Πολιτισμός δεν έχει αποχρώσεις. Είμασθε πολύ  τυχεροί που ζούμε σ΄αυτόν τον αξιόλογο τόπο και δεν το ξέρουμε.Έχουμε ιστορία, λαογραφία , παράδοση. Του αξίζει λοιπόν αυτού του τόπου μια καλύτερη συμπεριφορά από όλους. Ελάτε μαζί μας, βοηθήστε μας. Το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής, καλοπροαίρετος η κακοπροαίρετος, δεν έχει πραγματικά στο σήμερα που ζούμε , κανένα νόημα.

                                                      ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου