Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Εγκαίνια Ακτοπλοϊκής Γραμμής Παρουσία της Χριστιάνας Καλογήρου



Τα εγκαίνια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει με το υπερσύγχρονο καταμαράν «DODEKANISOS PRIDE» τα νησιά του νοτίου συμπλέγματος του Βορείου Αιγαίου με τα νησιά του βορείου συμπλέγματος του Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Παρόντες ήταν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος, οι Δήμαρχοι Σάμου και Λειψών κκ Μιχάλης Αγγελόπουλος και Φώτης Μάγκος, ο πλοιοκτήτης κ. Γιώργος Σπανός, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αγιασμό που έκανε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πρώτο συμβολικό ταξίδι στους Φούρνους και την Πάτμο. Οι κάτοικοι των δύο νησιών επεφύλαξαν εντυπωσιακή υποδοχή τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά στο νέο πλοίο και τους επιβαίνοντες, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Η κα Καλογήρου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση που επιδοτείται ως γραμμή δημοσίου συμφέροντος, αποτελεί «ανάσα» για τους νησιώτες και ειδικά τους κατοίκους των Φούρνων που θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν αυθημερόν στην Ικαρία, αίτημα το οποίο είχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα έχουν τα νησιά μας συνέργιες με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου», σημείωσε.

Ο κ. Κατρακάζος αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει γραμμή για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, καθώς πλέον θα συνδέονται ακτοπλοϊκώς και τα τρία νησιά της, δηλαδή η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου