Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή πίτας και χορός Συλλόγου Πυργούσων Αττικής "ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ"




1) Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής, "Το Πυργί της Χίου" για την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαιδαρίου γέμισε ασφυκτικά αφού 500 και πλέον Πυργούσοι αλλά και
πολλοί φίλοι τους, χάρηκαν μια καλοδουλεμένη και πλούσια εκδήλωση από το Δ.Σ.. Οι Πυργούσοι βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να διαφημίσουν την προκοπή τους, το όμορφο χωριό και το νησί τους. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Μπρη - παρουσίασε μια σειρά παραδοσιακών χορών ενώ ερμήνευσε και τα παραδοσιακά χιώτικα κάλαντα υπό τη μουσική συνοδεία της Θεοδώρα Κούνη-Θεοτοκά και του Κώστα Θεοτοκά. Ακολούθησε η κοπή της
πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο πατήρ Γεώργιος Φραγκιαδάκης, εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος ο οποίος υποσχέθηκε ότι είναι δέσμευση της δημοτικής του αρχής να ανεγερθεί το μνημείο των Πυργούσων στο Χαϊδάρι , ο Πυργούσης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γραμματέας του Συλλόγου κ. Ειρήνη Γεωργιάδη - Λυμπουσάκη, οι αντιδήμαρχοι Ηλίαs Βαρυτιμιάδης, Νίκος Καραγιάννης, Παναγιώτης Μοσχονάς, και οι δημοτικού σύμβουλοι Ανδρέας Μποζίκας, Βαγγέλης Ντηνιακός, Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Κώστας Φουρλής, Αγγελική Γκανά Ρηγάκη, Ελένη Θερμού, ο Βασίλης Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Λυμπουσάκης, εκπρόσωποι χιώτικων συλλόγων και εθνικοτοπικών και αθλητικών συλλόγωνΧαϊδαρίου κ.α. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι στα Πυργουσάκια που στις πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα.



2)Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί της Χίου» πραγματοποίησε τον γεμάτο εκπλήξεις χορό του στο κέντρο "Ίριδα" στο Χαϊδάρι, που γέμισε ασφυκτικά από τους Πυργούσους και τους Χιώτες της πόλης και τους φίλους τους. «Ελάτε λοιπόν να θυμηθούμε και να γλεντήσει όλη η παρέα στο δικό μας κόσμο, τον κόσμο της Χίου» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος κ. Μαρία Μπρη -Παπαμακάριου και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Το χορό άνοιξαν οι "Καρκαλούσες» ενώ τα μέλη του συλλόγου αναβίωσαν το "διπλό". Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας υπό τους ήχους του συγκροτήματος της Ματούλας Ντοβίνου που ερμήνευσε παλιές και νέες επιτυχίες της αλλά και τραγούδια της σε στίχους του Πυργούση Νίκου Νικολαΐδη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Συλλόγων κ.α.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου