Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σταύρος Μιχαηλίδης- κεντρική ομιλία: διπλή ανατροπή σε Χίο και Ελλάδα



«Η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο τη δικιά μας παράταξη, αφορά όλους τους έλληνες. Όσους θέλει να μείνει η χώρα στο δρόμο της σταθερότητας, ανάπτυξης της συνύπαρξης, της ευημερίας της συνεργασίας των λαών της Ευρώπης.
Η απέναντι πλευρά μας φέρνει σε σύγκρουση, απομόνωση και μοναξιά» σημείωσε ο Σταύρος Μιχαηλίδης κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ.
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε δικαιολογημένο το θυμό των συμπολιτών μας, «πλην όμως ο κίνδυνος που ελλοχεύει τη Δευτέρα από λάθος επιλογή είναι ασύγκριτος και πραγματικός για τη χώρα. Πουλάνε ελπίδα χωρίς κανένα σταθερό αντίκρισμα», ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους και την κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ΝΔ χωρίς ρίσκο, χωρίς σκαμπανεβάσματα, χωρίς παλινωδίες, χωρίς λεονταρισμούς ολοκληρώνει το οικονομικό πρόγραμμα και διαπραγματεύεται με τους εταίρους σε νέα βάση, που θα επιτρέψει την ανάκαμψη της χώρας, την ευημερία και την ελπίδα ξανά στην Ελλάδα και στους Ελληνες», συνόψισε την επιχειρηματολογία του γιατί  ψήφος στη ΝΔ.
Αναφερόμενος στους λόγους που ο ίδιος είναι υποψήφιος, σημείωσε ότι το βασικό κίνητρό του είναι αυτό που έχει κάνει μέχρι τώρα. Να υπηρετήσει «από όλες τις θέσεις ευθύνης με κίνητρο αγάπης για τα νησιά μας… Η αγάπη που δένει τον καθένα με τη γενέθλια γη και τους ανθρώπους της του δίνει δύναμη για την επίλυση των προβλημάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του.
εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου
«Συμμετέχω όχι μόνο γιατί πιστεύω ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά γιατί πιστεύω ότι γνωρίζω, ότι μπορώ να προσφέρω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, σε σας, στους συμπολίτες, τους συνταξιδιώτες τόσα χρόνια στα χαρούμενα και στα δύσκολα σε αυτό τον ευλογημένο τόπο.
«Εδώ που γεννήθηκα, εδώ που έζησα και ζω, δούλεψα και δουλεύω, εδώ που επέλεξα να μεγαλώσω τα παιδιά μου μαζί με τα δικά σας παιδιά, εδώ που θα είμαι και αύριο και για πάντα» σημείωσε με φανερή τη συναισθηματική φόρτιση και προκαλώντας ενθουσιώδη χειροκροτήματα από το ακροατήριο.
«Γνωρίζω τον τόπο μου σε κάθε γωνιά του, γνωρίζω στον τόπο μου κάθε πρόβλημά του», συνέχισε, λέγοντας ότι «έχω ανεξάντλητο πάθος για τη Χίο και τα νησιά μας».
«…Είμαι σίγουρος για τη νίκη μας γιατί δίνουμε τον καλό αγώνα με εντιμότητα με αξιοπρέπεια που είναι πυλώνες του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας», συνέχισε για να καταλήξει ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο και μεγάλο: «μπροστά, καθαρά ή πίσω και γκρίζα;».
κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης η Χίος
Στις προτάσεις του για τα νησιά του νομού μας, σημείωσε ότι «έχουν ανάγκη και απαιτούν να εκσυγχρονιστούν και να ολοκληρωθούν λιμενικές υποδομές και αεροδρόμιο, χωροταξικός σχεδιασμός, να προστατευτεί η πρωτογενής παραγωγής με αιχμή το χρυσό της Χίου το μαστίχι, να υποστηριχτεί σε υγιή πλαίσια η κτηνοτροφία, να αναδειχτεί η ναυτιλία ως ο κύριος πυλώνας και μοχλός ανάπτυξης της Χίου και να ενισχυθεί ο εν ενεργεία και ο απόμαχος ναυτικός».
Ειδικά για τη Ναυτιλία σημείωσε ότι η Χίος πρέπει να γίνει το κέντρο της ναυτικής εκπαίδευσης της Ευρώπης, θέμα για το οποίο θα αρχίσει να δουλεύει εφόσον εκλεγεί από την πρώτη μέρα. Σημείωσε επίσης βιώσιμες λύσεις στο θέμα των συγκοινωνιών, ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, στήριξη της καινοτομίας αλλά και τν ατόμων με ειδικές ανάγκες και με βλέψη να ανοίξουν δουλειές στα νησιά μας.
πηγή chiosnews.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου