Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ορκομωσία νέας Περιφερειακής Αρχής στο Βόρειο Αιγαίο.




 Σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2014 έγινε  η τελετή ορκομωσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Περιφέρειας στην Μυτιλήνη

Παρόντες στην τελετή ολοι οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, και οι τρείς Αντιπεριφερειάρχες 
  • ΚΥΤΕΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  Αντιπεριφερειάρχης (Νομού Λέσβου)
  • ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ    Αντιπεριφερειάρχης (Νομού Σάμου)
  • ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντιπεριφεριάρχης (Νομού Χίου)
χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Στην ορκωμοσία φυσικά παρευρέθηκε η κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Γιακαλής, η κα. Κυρίτση, ο κ. Σπιλάνης, ο κ. Κόρακας, ο κ. Μπάλλας Β., ο κ. Μπάλλας Α.,ο Βουλευτής  της Ν.Δ.κ. Βογιατζής Παύλος η στρατιωτική ηγεσία της Λέσβου καθώς και πλήθος κόσμου
Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ακολούθησε ο πολιτικός όρκος για όσους δεν επιθυμούσαν την θρησκευτική τελετή. Οι συνδυασμοί των κα. Κυρίτση, κ. Κόρακα, κ. Σπιλάνη, κ. Μπάλλα Β., κ. Μπάλλα Α., έδωσαν τον πολιτικό όρκο.

Τα masticnews καλή επιτυχία, στη νέα Περιφερειακή Αρχή!
                                     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  - ΒΙΝΤΕΟ - 


Φωτο.Δήμητρα Χρυσοπούλου
                                                              ΦΩΤΟ.ΜΙΧ.ΚΑΝΑΡΙΟΣ





ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΧ.ΚΑΝΑΡΙΟΣ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Oι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού Λυκείου Καλαμωτής.

 


 ΓΔΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ
 ΓΙΑΝΝΙΒΑΣΙΛΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
 ΚΑΡΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΛΑΓΟΥΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ)
 ΛΕΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΑΕΝ
ΜΠΕΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ        ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑ
 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΠΑΝ ΚΡΗΤΗΣ
 ΠΑΠΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΙΔΩΡΟΣ  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ
 ΠΕΙΡΑΝΤΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΠΑΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 ΣΙΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΑΜΟΣ) - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επίσης έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ και οι παρακάτω που έχουν καταγωγή από την Καλαμωτή και φοιτούν σε σχολεία της Χίου

ΓΙΟΥΡΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΘΗΝΑ
ΚΡΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΙΣΙΔΩΡΟΣ      ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑ
ΣΕΛΜΠΕΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΦΕΝΔΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΒΟΛΟΣ
ΑΜΕΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα masticnews εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Σταμάτης Κάρμαντζης, τη θέση του αναλαμβάνει η Μαρία Σταυρινούδη Σόδη.



Την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Χίου, ανακοίνωσε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Τη θέση του ως βουλευτή Χίου της ΝΔ αναλαμβάνει πλέον η Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη, η οποία θα ορκιστεί  στις 3 Σεπτεμβρίου 2014.


Μήνυμα του Σταμάτη Κάρμαντζη

\Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014, πριν ακόμη ορκισθώ Βουλευτής δεσμεύτηκα απέναντί σας να υπηρετήσω τη Χίο, τα Ψαρά και την Αιγνούσσα από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου.
Από τον Μάιο επίσης και μέχρι σήμερα με τη δικής σας ψήφο-εντολή προς εμένα, υπηρετώ τον τόπο μας από τη θέση του Βουλευτή. Μια θέση που περιποιεί ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή για μένα και είμαι ευγνώμων στο Θεό και σε εσάς, γιατί μια προσπάθεια και ένας στόχος ζωής επιτεύχθηκε.Πορεύτηκα και πορεύομαι στη ζωή μου κοιτώντας σας στα μάτια, χωρίς να ντρέπομαι, γιατί εσείς είσαστε η δύναμή μου και οι συνοδοιπόροι μου. Αυτό το κεφάλαιο δεν το ανταλλάσσω με οτιδήποτε άλλο και με κανένα αξίωμα στον κόσμο.
Σε μια εποχή που η πολιτική αλλά και η τιμή των πολιτικών αμφισβητούνται έντονα από όλους και όλα, σας γνωρίζω ότι τιμώντας τον λόγο μου, παραδίδω την βουλευτική μου έδρα τηρώντας στο ακέραιο, όπως άλλωστε και σε όλη μου τη ζωή, τη δέσμευσή μου προς εσάς και τον τόπο μας, για να υπηρετήσω την Χίο, τα Ψαρά και την Αιγνούσσα από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου.
Γνωρίζω ότι θα στενοχωρήσω και φίλους με την απόφασή μου αυτή, επειδή ήθελαν να παραμείνω στη Βουλή, όμως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ούτε ταξίδι σε δύο βάρκες μπορεί να γίνει απρόσκοπτα. Αν θέλει ο Θεός και ο λαός, η ζωή είναι μπροστά και το μέλλον θα δείξει.
Στους τέσσερις μήνες βουλευτικής μου θητείας αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις και μη αφήνοντας μέρα να περάσει χωρίς να προωθήσω και να επιλύσω, όσα περισσότερα θέματα μπορούσα για τον τόπο και τους ανθρώπους μας.
Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας αγάπη συνεχίζω...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου προς όλους.

Σταμάτης Κάρμαντζης
...................................................................................................................................................................
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,

ΚΥΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Βουλευτικό μου αξίωμα, λόγω της εκλογής μου ως Αντιπεριφερειάρχη Χίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις εκλογές του Μαΐου 2014. Είχα δεσμευθεί δημοσίως προς τους πολίτες της Χίου πριν τις συγκεκριμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι θα σεβαστώ την ψήφο τους και θα υπηρετήσω τον τόπο μας από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, εφόσον εκείνοι μετιμήσουν.
Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του Κοινοβουλίου.

Με τιμή,

Σταμάτης Κάρμαντζης

Βουλευτής Ν. Χίου, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου.

                      Με Περιφερειάρχη τον ΚΥΤΕΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ



Προσπερνώντας τα ουσιαστικά αλλά και τα τυπικά κωλύματα όπως αυτά έχουν προκύψει κι επισημανθεί μετά την απόφαση ακύρωσης της Χρ. Καλογήρου στη θέση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, η πλειοψηφούσα παράταξη προχωρά στην τελετή ορκωμοσίας στο κτίριο της Περιφέρειας στη
Μετά και τη διόρθωση του λάθους από το Δικαστήριο που αναγόρευε 42 άτομα αντί 41 σε περιφερειακούς συμβούλους, ο συνδυασμός Καλογήρου θεώρησε ότι η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά ώστε από 1η Σεπτέμβρη ο Ν. Γιακαλής να παραδώσει τη σκυτάλη, ανεξάρτητα από το ποια τελικά θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της
Έτσι με πρόσκληση που εστάλη χθες το μεσημέρι όλοι οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι ενημερώθηκαν ώστε να προσέλθουν στις 17:30 του Σαββάτου προκειμένου να ορκιστούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο. 
Οι Χιώτες Σύμβουλοι θα αναχωρήσουν από το νησί σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή ενώ στην τελετή θα βρεθεί και ο Βουλευτής Χίου Στ. Κάρμαντζης που καλείται να ορκιστεί κι ως αντιπεριφερειάρχης Χίου. 

«Θα δικαιωθεί»


Την ίδια ώρα την πεποίθησή της ότι η Χριστιάνα Καλογήρου θα κερδίσει την αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ
εκφράζει με ανακοίνωσή της στα ΜΜΕ η Περιφερειακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. 
Σημειώνοντας εξ’ αρχής ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές απ’ όλους η περιφερειακή οργάνωση τονίζει μεταξύ άλλων: 

«Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση θα είναι υπέρ της κυρίας Καλογήρου, η οποία είναι η νικήτρια του Α ́ και Β ́ γύρου των εκλογών του Μαΐου.
Πως ένα αριστερό κόμμα όπως ο Σύριζα καταδέχεται να προσπαθεί να ακυρώσει μια εκλογική διαδικασία με νομικά επιχειρήματα τυπικότητας και όχι ουσίας.
Και εδώ η απάντηση είναι απλή: Γιατί έχασε ουσιαστικά και ήρθε τρίτος.
Καταντά ενοχλητικό για όλους εμάς που δεν ανήκουμε στην Αριστερά να βλέπουμε τα κόμματα που στηρίζουν καθημερινά τυπικά παράνομες πράξεις στο όνομα της Λαϊκής Βούλησης που γι’αυτούς είναι ο υπέρτατος νόμος,να  ̈τρέχουν ̈ στα Δικαστήρια για να ακυρώσουν τη Λαϊκή Βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές για καθαρά τυπικούς λόγους.
Σύντροφοι του Σύριζα, η αλήθεια είναι μία. Νικήτρια των εκλογών είναι η παράταξη της κυρίας Καλογήρου.
Αν δεν σας αρέσει, μόνο ένα υπάρχει. Στις επόμενες εκλογές να πείσετε τον Λαό του Βορείου Αιγαίου να σας ψηφίσει». Π.Πολίτης.


Ευχαριστίες προς τους Εργαζόμενους - Εργαζόμενες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, από τον Κώστα Γανιάρη.



Αγαπητοί συνεργάτες

Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες για τη συνεργασία μας αυτά τα χρόνια.
Κληθήκαμε να υπηρετήσουμε έναν νέο θεσμό, αυτόν της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, στα πρώτα του, κρίσιμα και δύσκολα βήματα. Αντιμετωπίσαμε εμπόδια και δυσκολίες, όχι μόνο εξαιτίας του νέου θεσμού, αλλά και του γενικότερου δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.
Πιστεύω, ότι με κοινή προσπάθεια και πνεύμα συνεργασίας, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Στην προσπάθεια αυτή ο δικός σας ρόλος, ο ρόλος των εργαζομένων της Π.Ε. Χίου, υπήρξε ουσιαστικός και καθοριστικός.
Εκφράζω την βεβαιότητα μου ότι και στα επόμενα χρόνια θα συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο,
υπευθυνότητα και ευσυνειδησία, να υπηρετείτε το θεσμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πάντοτε προς όφελος των συμπολιτών μας και της χιακής κοινωνίας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γανιάρης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Σε καλό δρόμο η προετοιμασία της Α.Ε Καλαμωτής, με νέο προπονητή τον Ντούλη Δημήτριο.


Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα βρέθηκαν στο Ισιδωρίδειο Γήπεδο στην Καλαμωτή όπου η ομώνυμη ομάδα του χωριού έκανε την δέκατη προπόνηση προετοιμασίας για τους αγώνες πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας Χίου, με της οδηγίες του νέου προπονητή Ντούλη Δημητρίου του οποίου ο στόχος του είναι,πως θα φέρει την ομάδα του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τους αγώνες πρωταθλήματος, στο περιορισμένο διάστημα της προετοιμασίας. . Αυτή η περίοδος που διαρκεί από 4 έως 5 εβδομάδες, με καθημερινό σχεδόν πρόγραμμα που περιλαμβάνει φυσική κατάσταση, τεχνική και τακτική, μπορεί να είναι αποθαρρυντική καθώς πρέπει τόσα πολλά να αποκτηθούν, σε τόσο μικρό διάστημα. Η προετοιμασία είναι επίσης η περισσότερη σημαντική και κρίσιμη περίοδος ολόκληρης της σεζόν. Είναι η περίοδος στην οποία ο προπονητής με καθημερινή δουλειά θα χτίσει την ομάδα του, χωρίς την παρέμβαση επίσημων αγώνων. Αυτό απαιτεί τον κατάλληλο προγραμματισμό και μια σταδιακή διαδικασία.
Η Α.Ε Καλαμωτής προσπαθεί να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο του τοπικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Χίου.
 Εκτός από τον περσινό κορμό της ομάδας, τα νέα αποκτήματα του συλλόγου είναι,  Μάλιος Νικόλαος,-Λέως,-Παντελιδάκης Θαν,από τον Κανάρη Νενήτων, -Μαρτάκης Niκ. από της Καρυές,-Χατζηνάκης Μαρ. από την Δάφνη -Ρεζνίκος Γιώργος, από την Αναγέννηση -Κούβακας Μιχ. από το Ηράκλειο Κρήτης - Ορφανούδης Μιχ., από την Καβάλα - και Ψαρούδης Γιώργος, από τον Άτλα Νεοχωρίου. Η διοίκηση της ομάδος σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή, κατάφερε και ενίσχυσε με πολλούς, καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές το ήδη καλό περσινό ρόστερ της Α.Ε.Καλαμωτής.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΣ Χίου η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου. Η Α.Ε.Καλαμωτής θα αντιμετωπίσει στην Α' Φάση του Κυπέλλου  τον Α.Π.Ο Χίου και για το πρωτάθλημα τον Ηρακλή Θυμιανών εκτός έδρας
Η 1η φάση του Κυπέλλου θα διεξαχθεί 13-14 και 20-21 Σεπτεμβρίου, η 2η φάση 25-26 Οκτωβρίου και η 3η φάση 20-21 Δεκεμβρίου. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε.Καλαμωτής

Πρόεδρος              Γαλάτουλας Δημήτριος
Αντιπρόεδρος        Μιχαλάκης Νικόλαος
Γραμματέας          Σταμούλας Μικές
Ταμίας                  Κανάριου Παρασκευή
Μέλος                   Μαυροθέρης Γεώργιος
Μέλος                   Σαραντινίδης Μιλτιάδης
Μέλος                   Γιωτάκος Αλέξης

                                                   
                                               Το γήπεδο έχει αφεθεί στην τύχη του           

Πολλά παράπονα εξέφρασαν οι άνθρωποι της ομάδας της Καλαμωτής για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ισιδωρίδειου γηπέδου, καθώς ο χώρος των αποδυτηρίων και οι περιφράξεις είναι σε άσχημη κατάσταση και το πιο τραγικό από όλα είνα ότι δεν ασχολείται κανείς από τον Δήμο Χίου για την επισκευή των. Το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται κανονικά για τη διεξαγωγή αγώνων, παρότι οι εγκαταστάσεις του είναι σε άθλια κατάσταση. Η διοίκηση της Καλαμωτής έχει  ‘ ‘ενοχλήσει ‘ ‘ επισήμως πολλές φορές τον Δήμο Χίου, αλλά ποτέ δεν πήρε καμία απάντηση από κανέναν. Αντιθέτως ο ένας τους παραπέμπει στον άλλο αποφεύγοντας να πάρουν την ευθύνη και να δώσουν επιτέλους κάποια λύση στο ζήτημα που αφορά την ομάδα της Καλαμωτής και όχι μόνο, καθώς στο ίδιο γήπεδο πραγματοποιούν αγώνες και προπονήσεις και άλλες ομάδες της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνει ο Δήμος Χίου είναι  να οδηγεί τους νεαρούς αθλητές και γενικά τον κόσμο που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στις καφετέριες και όχι στο φυσικό τους χώρο.
Πιστεύουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή να σκύψει στο χρόνιο αυτό πρόβλημα και να δώσει γρήγορα λύσεις.

            


                                                   


                                                   












Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.-Τρείς άξονες,τρείς προτάσεις.


Επανασχεδιασμό του δικτύου των ακτοπλοϊκών συνδέσεων ως τη βασικότερη παράμετρο για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στα νησιά προέταξε στην εισήγησή του ο Βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος. Ο ίδιος ζήτησε ειδική μέριμνα στην τιμολογιακή πολιτική για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, με τη μείωση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια ενώ ειδικό βάρος έδωσε στην
εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κατασκευή ή μετασκευή πλοίων, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση φθηνότερων μορφών ενέργειας που θα μείωνε καθοριστικά το κόστος του ναύλου.
«Πριν από έναν περίπου μήνα, ανέλαβα την πρωτοβουλία και πρότεινα τη σύγκληση από τον Υπουργό Ναυτιλίας της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών, καθώς και των βουλευτών των νησιωτικών περιοχών, θέτοντας τρεις άξονες επί των οποίων πρέπει να κινηθεί η συζήτηση που αφορά την ακτοπλοΐα και τις άγονες γραμμές:
Πρώτος άξονας: Ο ανασχεδιασμός των γραμμών, των μακροχρόνιων συμβάσεων και των πόρων που διαθέτει το κράτος σε σχέση με τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές.
Δεύτερος άξονας: Η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ της κατασκευής νέων πλοίων ή της μετασκευής σε σχέση με το καύσιμο, το οποίο είναι πολύ ακριβό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκπονήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα, με μεσοπρόθεσμο στόχο να μετατρέψει όλα τα πετρελαιοκίνητα επιβατηγά πλοία σε κινητήρες που θα κινούνται με φυσικό αέριο.
Τρίτος άξονας: Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Δεν είναι δυνατόν ένας πλοιοκτήτης να λαμβάνε επιδότηση και την ίδια ώρα να έχει απλήρωτους εργαζόμενους. Υπάρχουν τα νομοθετικά εργαλεία, ούτως ώστε μέρος της επιδότησης να πηγαίνει κατευθείαν στους εργαζόμενους και να μην έχει ο συγκεκριμένος πλοιοκτήτης απλήρωτο το προσωπικό για μήνες, εκθέτοντας την ελληνική πολιτεία, η οποία καταβάλλει από τα χρήματα των φορολογουμένων την επιδότηση και, ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι ναυτικοί δεν λαμβάνουν τις νόμιμες αμοιβές τους.
Σε μια τέτοια συζήτηση θα ήταν πολύ σημαντική συνεισφορά τα συμπεράσματα της σημερινής διημερίδας.
Τέλος, θα ήθελα να καταθέσω τρεις προτάσεις σε σχέση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου:
1. Δημιουργία μιας γραμμής Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη– Λήμνος – Καβάλα, που θα λειτουργήσει αναπτυξιακά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η γραμμή αυτή διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο: Ξεφεύγουμε από την άγονη λογική της στείρας επιδότησης, συγκροτώντας γραμμές με αναπτυξιακή λογική. Έτσι είναι δυνατόν να επιλυθεί ταυτόχρονα το ζήτημα αφενός της σύνδεσης της Λήμνου με τον Πειραιά και αφετέρου του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την Βόρεια Ελλάδα, ανοίγοντας έτσι ξανά μια τουριστική και εμπορική αγορά πολύ κρίσιμη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.
2. Επανασχεδιασμός της γραμμής Πειραιάς – Σάμος, μέσω Μεστών, κάποιες μέρες της εβδομάδας, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό θα επιβοηθήσει στην επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος της Σάμου, ενισχύοντας την γραμμή, ενώ ταυτόχρονα θα έχει θετικά αποτελέσματα και για την δυτική πύλη της Χίου.
3. Διατήρηση της σύνδεσης των Ψαρών με την ηπειρωτική χώρα (Πειραιά ή Λαύριο), με αξιόπιστη συγκοινωνιακή γραμμή», ανέφερε ο Χιώτης Βουλευτής.Π.Π.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ-Eίμαστε πολίτες πρώτης κι όχι δεύτερης κατηγορίας


Στην ανάγκη εφαρμογής σταθερής και συνεπούς ακτοπλοϊκής πολιτικής εστίασε στην εισήγησή του ο Βουλευτής Χίου Στ. Κάρμαντζης σημειώνοντας την πεποίθησή του ότι η διημερίδα θα πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες λύσεις και στη θέσπιση ενός σταθερού συστήματος ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
«Τα πρόσφατα γεγονότα με τις συνδέσεις της Θεσσαλονίκης, της Λήμνου, της γραμμής Λαυρίου –Μεστών, και άλλων νησιών του Αιγαίου επιβάρυναν τη ζωή των κατοίκων και ανέδειξαν ότι το υπάρχον θεσμικό και οργανικό πλαίσιο λειτουργίας των ακτοπλοϊκών συνδέσεων είναι δύσκαμπτο και αναχρονιστικό. Δεν αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες, τις επιθυμίες και τιςπροοπτικές των κατοίκων των νησιών μας.
Αντί να τους αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους, την υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο.
Μπορούμε και είναι καθήκον μας να το αλλάξουμε προς το καλύτερο. Είναι σαφές πλέον σε
όλους μας, ότι η ακτοπλοϊκή πολιτική στο Βόρειο Αιγαίο θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να
επικαιροποιηθεί, ώστε να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες των κατοίκων και να διασφαλίζει την
απρόσκοπτη πρόσβαση τους σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας και κοινωνικής προστασίας.
Η άρτια και καθημερινή σύνδεση των νησιών μας δεν αποτελεί μόνο κοινωνικό αγαθό και
σταθερή υποχρέωση της Πολιτείας.
Είναι βασικό μέσο και προοπτική για το εμπόριο, για την τουριστική ανάπτυξη, για την εθνική ασφάλεια, για την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικά σταθερό και εκτεταμένο δίκτυο θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών, το οποίο και να μας επιτρέπει να θέτουμε διαρκείς και υλοποιήσιμους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά μας.
Ήδη από την ημέρα ανάληψης των βουλευτικών μου καθηκόντων παρακολουθώ και ενημερώνομαι συνεχώς για τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν, και σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού, της περιφέρειας μας και το Κοινοβούλιο θα συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια, ώστε η σύνδεση του λιμανιού της Χίου με τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, όσοκαι η σύνδεση του Λαυρίου με τα Μεστά να εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόποτις ανάγκες του νησιού και όπου είναι εφικτό να αναβαθμιστούν.
Η γεωγραφική θέση της Χίου και η ναυτική της παράδοση της δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες για να αποτελέσει ένα σύγχρονο εμπορικό και τουριστικό κόμβο στο Βόρειο Αιγαίο με αναπτυξιακά οφέλη για το νησί και την ευρύτερη περιοχή. Η αναβάθμιση και επέκταση των λιμενικών υποδομών, ώστε να καλύπτουν όλες τις επιβατικές,εμπορικές και τουριστικές ανάγκες του νησιού και η διατήρηση του λιμανιού της Χίου ως κύριο λιμάνι για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αποτελούν βασικούς στόχους για τους οποίους πρέπει να εργαστούμε αυτήν την περίοδο με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και διάλογο»,ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κάρμαντζης.Π.Π.

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος του Γεωργίου.

Τα masticnews έχουν ανοίξει μία στήλη με τίτλο "ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΟΙ" για όσους είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία του χωριού μας. Η στήλη αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς τους ανθρώπους που διακρίθηκαν για τις μεγάλες πολιτιστικές τους δραστηριότητες και που με τα έργα τους και την αγάπη τους κράτησαν ζωντανό το χωριό μας. 

Νέα προσθήκη στην στήλη μας ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος



       Ο Κων/νος Τριαντάφυλλος  του Γεωργίου και της Κυριακής γεννήθηκε στην Καλαμωτή το 1894. Μέλος πολυμελούς οικογένειας σπούδασε Νομική στο Πανεπίστημιο Αθηνών και διορίστηκε δικολάβος στο Ειρηνοδικείο Μαστιχοχωρίων το 1920. Το 1924 διορίζεται δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Χίου. Το Μάϊο του ιδιου έτους διορίζεται Ειρηνοδίκης Μανδαμάδου Λέσβου. Στις 30 Ιανουαρίου 1927 παντρεύεται την Καλλιόπη, θυγατέρα του Ξενοφώντα Σταμούλα στην Καλαμωτή. Στις 3 Φεβρουαρίου του 1928 διορίζεται Συμβολαιογράφος Μανδαμάδου και την ιδια ημέρα αποκτά τον πρωτότοκο γιό του που τον φωνάζουν Γιωργέλη οπως συνηθίζεται στην Λέσβο.

      Η μεγάλη αγάπη του για το χωριό του ηταν η αιτία της επιστροφής του στην Καλαμωτή. Στις 22 Ιανουαρίου 1932 διορίζεται Συμβολαιογράφος Καλαμωτής και την θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 1957.

       Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους κοινωνικούς παράγοντες του χωριού μας. Νέος ακόμη το υπηρέτησε σαν δάσκαλος επι Τουρκοκρατίας, προσφέρωντας οτι καλύτερο μπορούσε.

        Αργότερα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή μαζί με άλλους φίλους του, χωρίς δουλειά ακόμη, ίδρυσαν τον πρώτο Πιστωτικό συνεταιρισμό του χωριού με στόχο πάντοτε την εξυπηρέτηση των χωριανών του.
        Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ε.Μ.Χ. της οποίας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος θέτωντας στέρεα τα θεμέλια της τίμιας και χρηστής διοικήσεως.

         Αργότερα με την ιδιότητα του προέδρου της Σχολικής Εφορίας του Δημοτικού Σχολείου κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του Σχολείου.

         Υπήρξε πρόεδρος της Ερανικής Επιτροπής για την ίδρυση και λειτουργία του Γυμνασίου Καλαμωτής. Δούλεψε σκληρά και με αυταπάρνηση κι έτσι κατάφεραν όλοι μαζί με την οικονομική ενίσχυση της αντίστοιχης Επιτροπής της Αμερικής, την κατασκευή και λειτουργεία του Γυμνασίου. Συνέχισε όμως να υπηρετεί  το χωριό του τώρα ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου, πάντα με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια και αδιαφορώντας για την κλονισμένη υγεία του. Συνέβαλε στη στελέχωση του Γυμνασίου με διδακτικό Προσωπικό, με βασικούς πάντα τους Ι. Μαϊστρο και Θ. Γαλάτουλα.

        Ήταν ο σύμβουλος των απλών ανθρώπων. Σ’ αυτόν κατέφευγαν για να τους επιλύσει τα νομικά, οικογενειακά και πάσης φύσεως προβλήματα τους. Είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που έλεγαν «το είπε ο Τριαντάφυλλος». Ήταν ένας σωστός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος που θυσίαζε τα πάντα στο βωμό της αλήθειας και της προόδου. Ο άνθρωπος με την ισχυρή θέληση και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, που αγάπησε αληθινά τόσο την Καλαμωτή όσο και την οικογένεια του για να εμπνέει και στους δύο την αγάπη για πρόοδο και δημιουργία, για την αρετή και την προσφορά. Το αποδεικνείει η Χρυσή δεκαετία της Καλαμωτής και τα καταξιωμένα παιδιά του: Γεώργιος Τριαντάφυλλος Πολιτικός Μηχανικός, Μαρία, χήρα Μιχαήλ Μαϊστρου, Ξενοφών Τριαντάφυλλος Συμβολαιογράφος και Δημοσθένης Τριαντάφυλλος - Καπετάνιος.
Π.kalamotinet.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΝΑΣΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ κας ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ



Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, μέσω της οποίας τοποθετήθηκε για το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την ακύρωση της εκλογής της κας Χριστιάνας Καλογήρου και τον προβληματισμό που επικρατεί για την επόμενη μέρα της περιφερειακής αρχής.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενημέρωσε καταρχήν πως ακυρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Αυγούστου και πως αναμένει και ο ίδιος –αρμοδίως- την ενημέρωση για το πώς θα προωθηθούν οι διαδικασίες στο εξής. Παράλληλα πραγματοποίησε μία εκτενή αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν όλο αυτό το διάστημα από τη στιγμή της κατάθεσης της ένστασης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο για την εκλογή της
κας Καλογήρου, της ακύρωσης της εκλογής της μέχρι και σήμερα που βρίσκεται ουσιαστικά στον «αέρα» η όλη διαδικασία μετάβασης από τη μία περιφερειακή αρχή στην άλλη, κάνοντας λόγο για «κενά του νόμου» που δημιουργούν εκτός από καθαρά νομικής φύσης ζητήματα, κυρίως ηθικά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο περίφημος «Καλλικράτης» αποδεικνύεται ξανά περίτρανα
πως συντάχθηκε και λειτουργεί την αυτοδιοίκηση εντελώς πρόχειρα.
Τονίζοντας παρά ταύτα πως σέβεται απόλυτα την δικαιοσύνη η οποία και θα αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με την εκλογή της κας Καλογήρου, ο κ. Γιακαλής έθεσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί και στην πολιτική του διάσταση, υποστηρίζοντας πως εάν εφαρμοστούν τα άρθρα 161,162 του «Καλλικράτη» (τα οποία σημειώνεται ότι αναφέρονται στην αντικατάσταση και αναπλήρωση του Περιφερειάρχη μεσούσης της περιφερειακής του θητείας) και ορισθεί οποιοσδήποτε άλλος Περιφερειάρχης πλην της κας Καλογήρου, τότε εκείνος δεν θα έχει το κύρος τόσο μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου που ποτέ δεν τον εξέλεξε για αυτήν την θέση.

Ισίδωρος Μισαηλίδης - 1900 - 1977

Τα masticnews έχουν ανοίξει μία στήλη με τίτλο "ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΟΙ" για όσους είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία του χωριού μας. Η στήλη αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς τους ανθρώπους που διακρίθηκαν για τις μεγάλες πολιτιστικές τους δραστηριότητες και που με τα έργα τους και την αγάπη τους κράτησαν ζωντανό το χωριό μας. 
Νέα προσθήκη στην στήλη μας, ο Ισίδωρος Μισαηλίδης

Ο Ισίδωρος Μισαηλίδης γεννήθηκε το 1900 και πέθανε το 1977 στην Καλαμωτή της Χίου. Φοίτησε στο Αρρεναγωγείο Καλαμωτής και στην συνεχεία στο Γυμνάσιο Χίου .Μετά την αποφοίτηση του κλήθηκε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, στάλθηκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου της Μικράς Ασίας, παρέμεινε μέχρι το τέλος και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.
Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε αρκετά χρόνια στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο και σε άλλες κλινικές της Αθήνας. Γνώριζε άπταιστα Γαλλικά και παρέδιδε αφιλοκερδώς μαθήματα σε όσα παιδιά το είχαν ανάγκη.Το1943 παντρεύτηκε την Ευτυχία Στεφανάκη και απέκτησε μια κόρη την Μαίρη Μισαηλίδη-Χατζίνα.
Ο Ισίδωρος Μισαηλίδης υπηρέτησε ως πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής για 17 ολόκληρα χρόνια, ενώ από το 1946 έως το 1975 που αρρώστησε ήταν αδιάλειπτα μέλος όλων των Κοινοτικών Συμβουλίων. Όλα τα μεγάλα έργα που έγιναν στην Καλαμωτή από το 1947-1975 φέρουν ανεξίτηλα την σφραγίδα της ενεργού συμμετοχής και της προσφοράς του.Το 1947 πρωτοστατεί στις επαφές με τον Μικέ Γρηγοριάδη για την υδροδότηση του χωριού από την Τήλη. Την ίδια περίοδο πρωτοστατεί στην ίδρυση του Γυμνασίου Καλαμωτής, η πρώτη πτέρυγα του οποίου ολοκληρώνεται το 1950.Το Χούλειο Νοσοκομείο, η Μετοχική Εταιρεία για τον ηλεκτροφωτισμό,η κατασκευή υπονόμων και δρόμων , εξωραϊσμός και επέκταση Νεκροταφειου,γεωτρήσεις για άρδευση, παραγραφή αγροτικών χρεών για την αποτυχημένη προσπάθεια φύτευσης εσπεριδοειδών στον κάμπο της Κώμης, δενδροφύτευση Πλάτης, Ηλεκτροφωτισμός Κώμης, είναι μερικά από τα έργα που τεκμηριώνουν την προσφορά και την συμμετοχή του Ισίδωρου Μισαηλίδη.
Θα ήταν σημαντική παράλειψη χωρίς να αναφερθούμε στον άνθρωπο Μισαηλίδη, που αποτελούσε το εφαλ­τήριο αλλά και το απαραίτητο υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρί­χθηκε όλη η δημιουργική του πνοή και δραστηριότητα.
Ο Γιατρός, όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, δεν πρό­σφερε στο χωριό μόνο με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινότη­τας και την καθοριστική του συμμετοχή σ' όλα τα κοινωφελή έργα. Πρόσφερε και στον καθένα συγχωριανό ξεχωριστά με την αλάν­θαστη διάγνωση του σε προβλήματα υγείας, με την άδολη και ολόπλευρη συμπαράσταση του σε στιγμές δοκιμασίας, με την κα­θοδήγηση και τις συμβουλές του σε δύσκολες καταστάσεις, με την ειλικρινή και ανεπιτήδευτη συνδρομή του στην ανέχεια, την πίκρα και τον πόνο.
Αν θελήσει κανείς να σκιαγραφήσει επιγραμματικά την προ­σωπικότητα και τον χαρακτήρα του,  σίγουρα θα κα­ταλήξει σε δύο λέξεις - κλειδιά: Δημιουργός και αλτρουϊστής. Δύο όροι που αποδίδουν το ακατάλυτο και διαχρονικό νόημα της εφήμερης ζωής μας, σ' όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, σ' όλες τις εποχές και περιόδους της ανθρώπινης ύπαρξης και δράσης. Ο Ισίδωρος Μισαηλίδης είχε συλλάβει και ενστερνισθεί το νόημα αυ­τό και κατόρθωνε έτσι να αποφεύγει τη μιζέρια, την κοντόφθαλ­μη θεώρηση και τη στείρα αντιπαράθεση, να επιλέγει τους συνερ­γάτες του έξω από κομματικές περιχαρακώσεις και κοινωνικές προκαταλήψεις, να αναγνωρίζει, να εκτιμά την προσφορά τους και να σέβεται τη γνώμη τους, να θέτει υψηλούς στόχους, να αφοσιώ­νεται και να αγωνίζεται μεθοδικά γι' αυτούς, να κερδίζει, να συγ­χωρεί και να προσφέρει. Και όλα αυτά χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας, χωρίς διάθεση προβολής, αθόρυβα και επίμονα για το καλό του συνανθρώπου και την πρόοδο της Καλαμωτής. Είναι ίσως από τους λίγους Καλαμωτούσους, που ενώ πρόσφερε τόσα πολλά στο σύνολο και στον καθένα ξεχωριστά, δεν είχε καμιά απολαβή, θελημένη ή μη, στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.
Π.kalamotinet.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής.


Στην ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, ορκίστηκε και ο νέος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής, κος Νικόλαος Γαλάτουλας και οι Τοπικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Μιχαήλ  Μισαηλίδης  του Γεωργίου και Αντώνιος Κοσσένας.
Τα MASTICNEWS εύχονται στο νέο Κοινοτικό Συμβούλιο καλή επιτυχία. 

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014,  στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, η ορκωμοσία  του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και συμβούλων καθώς και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, ο οποίος  στην ευχή του ζήτησε από τους αιρετούς να τηρήσουν τον όρκο τους, ενώ μετά το θρησκευτικό ακολούθησε ο πολιτικός όρκος.
Ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς  ζήτησε από όλους τους εκλεγμένους συμβούλους σκληρή δουλειά, κάνοντας ειδική αναφορά στο πως ξεκίνησε η «Πρωτοβουλία για τη Χίο, που σήμερα είναι Δημοτική Αρχή».
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Ερμιόνη Φρεζούλη και ο Μάρκος Σκούφαλος, ενώ δεν χαιρέτησε ο απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Τα masticnews εύχονται στη νέα Δημοτική Αρχή καλή επιτυχία.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ειδικότητες ναυτιλιακών ηλεκτρολόγων - ηλεκτρονικών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου, του Σταύρου Μιχαηλίδη.



Πριν λίγες ημέρες προκάλεσε ικανοποίηση η ανακοίνωση του Βουλευτή κυρίου Κ. Τριαντάφυλλου, ότι στο Αριθ. ΦΕΚ (τεύχος Β' 2099, 31.07.2014) δημοσιεύθηκε η Ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου. Πρόκειται για πολύ καλή εξέλιξη. Το επόμενο βήμα που ο υπογράφων συνιστά (με σεβασμό) στους Βουλευτές μας είναι η προσπάθεια δημιουργίας και ένταξης στην ομάδα προσανατολισμού ναυτιλιακών επαγγελμάτων του ΕΠΑΛ, ειδικότητας «ναυτιλιακού» ηλεκτρολόγου/ηλεκτρονικού που θα ικανοποιήσει, αφενός τις μεγάλες ανάγκες της ναυτιλίας για αυτές τις ειδικότητες τα επόμενα χρόνια, αφετέρου θα δώσει θέσεις εργασίας σε Έλληνες, που σήμερα καλύπτονται από αλλοδαπούς .
Η «συμπληρωμένη» Διεθνής Σύμβαση STCW, η οποία ρυθμίζει τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, απαιτεί την ύπαρξη αυτών των ειδικοτήτων στα πλοία. Πέραν της αναπροσαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος στις ΑΕΝ, θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν με συνεργασία των Υπουργείων Ναυτιλίας και Παιδείας δίνονταν η δυνατότητα τέτοιας πιστοποιημένης εκπαίδευσης και στα ΕΠΑΛ.
Είμαι βέβαιος, ότι οι Βουλευτές μας, σε συνεργασία με παράγοντες της ναυτιλίας, μπορούν να το επιτύχουν. Η Χίος επιβάλλεται να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στη θάλασσα.

Σ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Δεν υποβαθμίζονται τα Δημοτικά Σχολεία, Νενήτων-Καλλιμασιάς,μετά από παρεμβάσεις του Σταμάτη Κάρμαντζη και την καλή συνεργασία του Κώστα Τριαντάφυλλου.


Ο Βουλευτής Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης μετά και την τελευταία του επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε σήμερα από την ηγεσία του Υπουργείου, ότι δόθηκε και τυπικά η λύση στο πρόβλημα των σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων με την υπογραφή της αναστολής του ΦΕΚ για τα εν λόγω Δημοτικά σχολεία τα οποία επρόκειτο να υποβαθμιστούν. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη δρομολογηθεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Παράλληλα ο Βουλευτής συμμετείχε ουσιαστικά και συνέβαλε και με δικές του προσπάθειες και παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην ίδρυση νέου Εσπερινού ΕΠΑΛ στη Χίο. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα για τον τόπο και τους ανθρώπους της Χίου, ιδίως για τη νεολαία του νησιού.
 Ο Σταμάτης Κάρμαντζης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για το αναμενόμενο αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά για την επίτευξη της λύσης του προβλήματος της υποβάθμισης των δύο σχολείων τις τελευταίες εβδομάδες, όσο και για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης ο Βουλευτής επεσήμανε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που είχε και με τον συνάδελφο Βουλευτή της Χίου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεισέφερε σε αυτή την προσπάθεια. Υπογράμμισε δε ότι «Καλώς ή κακώς τίποτα δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε δεδομένο. Καθετί που κερδίζουμε για τον τόπο μας προϋποθέτει σκληρό αγώνα, υπομονή και πίστη στην προσπάθειά μας.
Μόνο έτσι τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε με σκληρή επιμονή, θα έχουν διάρκεια για το καλό του νησιού και των συμπολιτών μας».

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Αποχαιρέτησε την εργένικη ζωή ο Φώτης Καραλιόπουλος.


Τό Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, έγινε ο Γάμος του Φώτη Καραλιόπουλου του Σωτηρίου, με την εκλεκτή της καρδιάς του Αγγελικής Γλύκα του Ευστρατίου. Το μυστήριο τελέστηκε στον ανθοστόλιστο Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Γρού στη Χίο, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων
.Ο Φώτης αποχαιρέτησε την εργένικη ζωή και θα την συνεχίσει πλέον με την Αγγελική στο πλευρό του. Το ζευγάρι έλαμπε από ευτυχία και φωτογένεια η οποία  αντανακλούσε στα πρόσωπα των γονιών τους που συγκινημένοι από χαρά τους καμάρωναν.  
Κουμπάροι των νεονύμφων, Μαρία Γεωργιλή, Σταματία Σακουλά και Νίκος Τσόφλιας.
Τίμησαν με την παρουσία τους την γαμήλια τελετή ο Δήμαρχος Χίου κ. Π. Λαμπρινούδης ,η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, κα. Ανθίππη Ζαννάρα μαζί με το σύνολον των Δικηγόρων, συναδέλφων της νύφης. 
Μετά το μυστήριο οι ευτυχισμένοι νεόνυμφοι και οι γονείς τους παρέθεσαν  μεγάλη δεξίωση, με πλούσια και εκλεκτά εδέσματα σε φαγητά και ποτά στο λιμανάκι της Αγίας Μαρκέλλας στην Κώμη.
Η προσέλευση των νεονύμφων στο χώρο της δεξίωσης, έγινε με με καϊκι και συνοδεύτηκε με την ρίψη πολύχρομων βεγγαλικών, δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα.
Με τους απαλούς ήχους της μουσικής το ζευγάρι έκοψε την γαμήλια τούρτα,και χόρεψαν τόν πρώτο τους χορό.
Στους νεόνυμφους  ευχόμεθα κάθε ευτυχία και πολύ αγάπη στη ζωή τους. Στους γονείς, να τους καμαρώνουν και γρήγορα να τους χαρίσουν ένα εγγονάκι.

                                       ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ