Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στηρίζουμε τον παραγωγό παρά την κρίση



Τη δική του εκδοχή για τις επιλογές της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου διατυπώνει μέσω του «π» ο πρόεδρός της Ε. Μονιάρος απαντώντας ευθέως στις βολές του μαστιχοπαραγωγού Γ.Τούμπου που ζητούσε να διασφαλιστεί το εισόδημα των παραγωγών μέσα από τη ρήτρα κατώτατης τιμής.Όπως σημειώνει:
«Η Ένωση Μαστιχοπαργωγών Χίου, με αποφάσεις και δράσεις των μελών όλων των Διοικητικών της Συμβουλίων τα τελευταία 20 χρόνια, θέτει ως κύριο μέλημά της, την στήριξη του παραγωγού, του μόχθου και του εισοδήματός του.
Μερικές από τις αποφάσεις αυτές είναι:
- Επέκταση υποδομών-νέο εργοστάσιο μαστίχας.- Δημιουργία MEDITERRA A.E με ό,τι αυτή προ-
σέφερε, προσφέρει και θα προσφέρει στην υπόθεση που λέγεται μαστίχα-παραγωγός.
- Εξασφάλιση της ευρωπαϊκής επιδότησης ύψους 1.200.000 ευρώ για κάθε χρόνο από το 2007 έως και σήμερα με την προοπτική δε να συνεχιστεί και πέραν του 2020.
- Μετακύληση των κερδών που προκύπτουν από την μεταποίηση της μαστίχας (τσίκλα) στη μαστίχα, δηλαδή στον παραγωγό. Είναι περιττό να αναφερθώ και σε άλλα εξίσου σημαντικά που αποδεικνύουν ότι μέλημα των Διοικητικών Συμβουλίων διαχρονικά είναι το συμφέρον του παραγωγού και η ικανοποίησή του με την ταυτόχρονη ύπαρξη της ΈΜΧ», αναφέρει.

«αντιστοιχία πτώσης τιμής αγοράς και πώλησης»

Συμπληρωματικά στα παραπάνω είναι και τα στοιχεία που εκθέτει στο φως της δημοσιότητος ο κ.Μονιάρος και που σύμφωνα με τον ίδιο τα βασικά οικονομικά μεγέθη δείχνουν ότι ότι πέραν της
αδιαμφισβήτητης πτώσης της τιμής του παραγωγού, υπάρχει η αντίστοιχη πτώση της τιμής πώλησης προς τους πελάτες μας.
«Θα ήθελα να αναφέρω ότι η ΕΜΧ εδώ και πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα βρίσκεται μεταξύ των 2-3 καλύτερων γεωργικών συνεταιρισμών, γεγονός που αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποία
αντιμετωπίζεται από του Kρατικούς Φορείς, τις Τράπεζες και τους συνεργάτες – πελάτες της, που ας μην ξεχνάμε χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε, ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές συγκυρίες να παρακολουθήσουμε και να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις», συμπληρώνει.
Τέλος ο πρόεδρος της ΕΜΧ υπεραμύνεται της ύπαρξης μηχανήματος οπτικού ελέγχου της ποιότητας της μαστίχας σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί κομβικό σημείο για τη συνέχιση της πορείας της.
«Σε αυτό το σημείο δεν χωράνε συμβιβασμοί. Όποιος προτείνει κάτι άλλο πέραν του οπτικού ελέγχου μέσω του μηχανήματος ας μας πει πώς θα διασφαλίζεται η ποιότητα της μαστίχας και το βασικότερο πώς θα καταφέρει να την πουλήσει στους πελάτες εκείνους που χρησιμοποιούν το προϊόν μας ως τρόφιμο και κυρίως ως λειτουργικό και ειδικό τρόφιμο.
Σε ένα περιβάλλον που παγκόσμια οικονομικοί στην ιδιαίτερη πατρίδα μας επιχειρήσεις χάνονται και περνούν σε χέρια άλλων, η ΕΜΧ μπορεί και υλοποιεί τις αποφάσεις που παίρνει, στηρίζοντας τον παραγωγό πάντα μέσα από την ύπαρξή της. τα επίσημα, συντεταγμένα όργανα της ΈΜΧ και τα έμπειρα στελέχη της που είναι πάντα στη διάθεση τους.
Η σωστή ενημέρωση χρειάζεται νηφαλιότητα και γνώση», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου