Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πράσινο φως, απ΄τη Συγγρού στο Σταύρο Μιχαηλίδη. Κλείδωσε η υποψηφιότητα του στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΜEΝΗ να θέσει στην υπηρεσία της κάθε «δυνατό χαρτί» που διαθέτει μοιάζει η Ν.Δ.. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο κομματικός μηχανισμός της Συγγρού κάνει έγκαιρες κινήσεις κατάρτισης του ψηφοδελτίου της Χίου. Στα πλαίσια αυτά κλήθηκε ο Σταύρος Μιχαηλίδης, στον οποίο προτάθηκε επισήμως η συμμετοχή του στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για το Νομό Χίου. Σαν έτοιμος από καιρό ο Σταύρος κατέθεσε τη διαθεσιμότητά του και εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ξεκίνησε τις επαφές του για να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθοδό του. 
«Αν στο τέλος το όνομά μου σβηστεί, θα είναι από άλλου είδους παρεμβάσεις», απαντά σε όσους τον ρωτούν για τη βεβαιότητα της συμμετοχής. 
Το όνομα του Στ. Μιχαηλίδη ακουγόταν κατά καιρούς και για διάφορες θέσεις. Η επαγγελματική του ιδιότητα, αρχικά, και η μετέπειτα διευθυντική του θέση στο Ίδρυμα «Μ. Τσάκος» λειτούργησαν ως αποτρεπτικοί παράγοντες. Όλοι όμως ήξεραν ότι ο Στ. Μιχαηλίδης συγκαταλεγόταν πάντοτε στις «χρυσές εφεδρείες» της «γαλάζιας» παράταξης, ότι θα ωρίμαζαν κάποια στιγμή οι συνθήκες και για τη δική του συμμετοχή. 
Η εκτίμηση που διαθέτει σε κοινωνικές ομάδες υψηλής στάθμης έδειξε να μεταφέρεται και ψηφοσυλλεκτικά, καθώς στη μία και μόνη του συμμετοχή σε διαδικασία εκλογών, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Γ. Χαλλιορή, ήταν ο μόνος από το στρατόπεδο της Ν.Δ. που διέσωσε τα προσχήματα. 
Πληροφορίες τον θέλουν να έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή του κορυφαία τοπικά κομματικά στελέχη, αποσπώντας κιόλας τις πρώτες δεσμεύσεις στήριξης.
Ωστόσο, όλοι προσβλέπουν ότι θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε έναν προεκλογικό αγώνα με καινοτόμα χαρακτηριστικά προσέγγισης του εκλογικού σώματος, αν δεν παρασυρθεί από τις σειρήνες του εσωκομματικού στρουθοκαμηλισμού, κι αναμένουν τις πρώτες του κινήσεις.Πηγή Π.

Ποιός είναι.


Ο Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης είναι Υποναύαρχος (ε.α.) του Λιμενικού Σώματος και γεννήθηκε στη Χίο. Μετά το Γυμνάσιο φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών Ε.Ν. της Χίου. Στο εμπορικό ναυτικό υπηρέτησε μέχρι και το βαθμό του Β΄ Μηχανικού και κατόπιν εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ' όπου αποφοίτησε με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. το 1982.
Εκπαιδεύτηκε αεροπόρος στη Σχολή Ικάρων και εκπαιδευτής αεροσκαφών και υπηρέτησε στην αεροπορία του Λιμενικού Σώματος για πολλά χρόνια.
Έχει υπηρετήσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Υπουργείο Ναυτιλίας σε διάφορες επιτελικές θέσεις, Διευθυντής και Κλαδάρχης και Β. Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου με παράλληλα καθήκοντα στον International Maritime Organization.
Έχει διατελέσει Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και Κεντρικός Λιμενάρχης της Χίου.
Σαν επιτελικός Αξιωματικός και Διευθυντής του κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΕΝ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επιτροπές και συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς ναυτιλιακές συσκέψεις και συνέδρια.
Είναι κάτοχος Master στη «Ναυτιλία – Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο».
Έχει συγγράψει και εκδώσει το 2000 το βιβλίο «Η συνέχεια του ταξιδιού», το 2004 το βιβλίο «Σταύρος Γ. Λιβανός – η χιώτικη ναυτιλιακή παράδοση στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας» και το 2006 το βιβλίο «Οι σχολές Εμπορικού Ναυτικού της Χίου».
Ασχολείται με πολιτιστικές δραστηριότητες και έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών σωματείων και πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Θυμιανών.
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λεμονιάδη πρώην σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ένα γιο, τον Γιώργο οδοντίατρο και μια κόρη, τη Χρύσα δικηγόρο.
Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ταξιάρχη Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα, Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως, Αξίας και Τιμής, Επιτελικής Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως κ.α..
Από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος παραιτήθηκε μετά την κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό - Νέα Αντίληψη -
Σήμερα είναι Γεν. Διευθυντής στο Ίδρυμα - ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ  
- Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου