Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου.

                      Με Περιφερειάρχη τον ΚΥΤΕΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ



Προσπερνώντας τα ουσιαστικά αλλά και τα τυπικά κωλύματα όπως αυτά έχουν προκύψει κι επισημανθεί μετά την απόφαση ακύρωσης της Χρ. Καλογήρου στη θέση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, η πλειοψηφούσα παράταξη προχωρά στην τελετή ορκωμοσίας στο κτίριο της Περιφέρειας στη
Μετά και τη διόρθωση του λάθους από το Δικαστήριο που αναγόρευε 42 άτομα αντί 41 σε περιφερειακούς συμβούλους, ο συνδυασμός Καλογήρου θεώρησε ότι η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά ώστε από 1η Σεπτέμβρη ο Ν. Γιακαλής να παραδώσει τη σκυτάλη, ανεξάρτητα από το ποια τελικά θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της
Έτσι με πρόσκληση που εστάλη χθες το μεσημέρι όλοι οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι ενημερώθηκαν ώστε να προσέλθουν στις 17:30 του Σαββάτου προκειμένου να ορκιστούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο. 
Οι Χιώτες Σύμβουλοι θα αναχωρήσουν από το νησί σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή ενώ στην τελετή θα βρεθεί και ο Βουλευτής Χίου Στ. Κάρμαντζης που καλείται να ορκιστεί κι ως αντιπεριφερειάρχης Χίου. 

«Θα δικαιωθεί»


Την ίδια ώρα την πεποίθησή της ότι η Χριστιάνα Καλογήρου θα κερδίσει την αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ
εκφράζει με ανακοίνωσή της στα ΜΜΕ η Περιφερειακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. 
Σημειώνοντας εξ’ αρχής ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές απ’ όλους η περιφερειακή οργάνωση τονίζει μεταξύ άλλων: 

«Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση θα είναι υπέρ της κυρίας Καλογήρου, η οποία είναι η νικήτρια του Α ́ και Β ́ γύρου των εκλογών του Μαΐου.
Πως ένα αριστερό κόμμα όπως ο Σύριζα καταδέχεται να προσπαθεί να ακυρώσει μια εκλογική διαδικασία με νομικά επιχειρήματα τυπικότητας και όχι ουσίας.
Και εδώ η απάντηση είναι απλή: Γιατί έχασε ουσιαστικά και ήρθε τρίτος.
Καταντά ενοχλητικό για όλους εμάς που δεν ανήκουμε στην Αριστερά να βλέπουμε τα κόμματα που στηρίζουν καθημερινά τυπικά παράνομες πράξεις στο όνομα της Λαϊκής Βούλησης που γι’αυτούς είναι ο υπέρτατος νόμος,να  ̈τρέχουν ̈ στα Δικαστήρια για να ακυρώσουν τη Λαϊκή Βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές για καθαρά τυπικούς λόγους.
Σύντροφοι του Σύριζα, η αλήθεια είναι μία. Νικήτρια των εκλογών είναι η παράταξη της κυρίας Καλογήρου.
Αν δεν σας αρέσει, μόνο ένα υπάρχει. Στις επόμενες εκλογές να πείσετε τον Λαό του Βορείου Αιγαίου να σας ψηφίσει». Π.Πολίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου