Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μεγάλη επιτυχία είχε η Γιορτή του Καρπουζιού και τα Καλαμωτουσομαγειρέματα, στην Καλαμωτή.

Για δεύτερη συνεχόμενη  φορά ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής, διοργάνωσε κι εφέτος την γιορτή του καρπουζιού,που μαζί με τα "Καλαμωτουσομαγειρέματα" είχαν μεγάλη επιτυχία.


Το Σάββατο το βράδυ 18 - Ιουλίου - 2014 στην έξω πλατεία της Καλαμωτής ,πλατεία Κων. Βαμβακά πραγματοποιήθηκε η δροσινή καλοκαιρινή γιορτή, που γέμισε από κόσμο, οι οποίοι απόλαυσαν τις θεϊκές γεύσεις, από τα εξαιρετικά προϊόντα των μερακλήδων παραγωγών του χωριού και τα νοστιμότατα φαγητά φτιαγμένα από μεράκι και τέχνη από της νοικοκυρές της Καλαμωτής.Αναμφισβήτητα, το καρπούζι είναι το τοπικό προϊόν παραγωγής στην Καλαμωτή και η διοργάνωση είναι ένας τρόπος για τους παραγωγούς να δείξουν το προϊόν αλλά και να γιορτάσουν την φετινή παραγωγή.
 Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Χίου και νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης  Σταμάτης Κάρμαντζης,ο Βουλευτής Χίου και χωριανός μας Κώστας Τριαντάφυλλος, η Περιφερειακή σύμβουλος Αγγελική Μονιάρου,οι νεοκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ξενάκης Γιάννης, Βεργίνας Κώστας, Παπαδόπουλος Κώστας,ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Ευθύμης Μονίαρος, ο Ιερέας του χωριού  Μιχαήλ Γαλάτουλας,οι νεοκλεγέντες Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Πυργίου, Παπαδόπουλος Ηλίας, Καλαμωτής, Γαλάτουλας Νικόλαος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής  Ιωάννης Ράγκος και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Μιχαήλ Δαμαλάς, Μιχαήλ Κανάριος.
Την γιορτή άνοιξε η Πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής Ρούλα Βαρλά η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γιορτή του καρπουζιού και στα Καλαμωτουσομαγειρέματα και ευχαρίστησε όλους που ήλθαν να τιμήσουν  την γιορτή.
Με κέφι, μουσική, χορό και τραγούδι απο την ορχήστρα των ταλαντούχων νέων του χωριού,συνεχίσθηκε το γλέντι μέχρι αργά.
                                         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου