Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Τελετή λήξης σχολικής χρονιάς 2013 - 2014 - Το Σπίτι της Μαρίας - Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού, στα Καρδάμυλα.


 Από δεξιά προς τα αριστερά, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος "Μαρία Τσάκος" κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο κ. Παύλος Καλογεράκης, πρώην Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου και μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας, και ο Πανοσιολογιώτατος πατήρ Γεώργιος Λιαδή ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου.Επίσης στην πρώτη σειρά διακρίνονται ο κ. Κώστας Καραμανής, εκπρόσωπος
της Tsakos Shipping και ο κ. Στέφανος Ασπιώτης.


Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Μαθητικής Στέγης στα Καρδάμυλα, η τελετή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς με την παρουσία μαθητών του «Σπιτιού της Μαρίας» και των σχολείων των Καρδαμύλων, γονέων, καθηγητών, των τοπικών Αρχών και των κατοίκων της περιοχής.
Το σχολικό έτος που παρήλθε, πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, το «Σπίτι της Μαρίας» φιλοξένησε δεκαεννιά παιδιά από τη Χίο και άλλα μέρη της Ελλάδας. Το ερχόμενο, ο συνολικός αριθμός των μαθητών προβλέτεται να ανέλθει στους 22-25.

Οι μαθητές του "Σπιτιού της Μαρίας" χαμογελαστοί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Όπισθεν των μαθητών διακρίνεται ο κ. Ζαχαρίας Μπεκριδάκης, Υποδιευθυντής της Μαθητικής Στέγης.

Στις ομιλίες τους, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής της Μαθητικής Στέγης, κ. Μανώλης Κουκούλης και ο εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Ομάδας της Στέγης, κ. Π. Καλογεράκης τόνισαν ότι οι προσδοκίες και οι στόχοι του Ιδρύματος για την πρόοδο των μαθητών ικανοποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό βάζοντας ισχυρά θεμέλια για την επίτευξη του οράματος για τη λειτουργία της Στέγης. Ευχαρίστησαν δε, τόσο το προσωπικό όσο, και κυρίως τους κατοίκους των Καρδαμύλων για την «ζεστή αγκαλιά» που προσέφεραν στους φιλοξενούμενους μαθητές.
Κατά την είσοδο των προσκεκλημένων οι μαθητές της Στέγης καλωσόρισαν τους καλεσμένους προσφέροντας τους χειροποίητες κατασκευές (origami). Ακολούθησαν παρουσιάσεις εργασιών των μαθητών για τα Καρδάμυλα, φωτογραφίες από τη ζωή και τις δραστηριότητές τους και παραδοσιακοί χοροί από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων με τη συμμετοχή των μαθητών του Σπιτιού της Μαρίας. Εν συνεχεία, επιδόθησαν οι ακόλουθοι έπαινοι:

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος "Μαρία Τσάκος", κ. Σταύρος Μιχαηλίδης απονέμει έπαινο σε μαθητή της Στέγης. Στα αριστερά,ο κ. Μανώλης Κουκούλης, Διευθυντής του "Σπιτιού της Μαρίας" και στα δεξιά η φιλόλογος κα. Μαρία Παππά.

Έπαινος Πρωτοβουλίας και Συνεργατικότητας στον μαθητή Γεώργιο Σουρρή, για την προθυμία και τη συνεργατικότητά του με τους συμμαθητές του σε θέματα που αφορούν την Μαθητική Στέγη.
Έπαινος Αθλητικής Διάκρισης στον μαθητή Χρήστο Ιωάννου, για τις διακρίσεις του στον κλασικό αθλητισμό.
Έπαινος Ευταξίας στους μαθητές Κωνσταντίνο Μπόλλα και Στυλιανό Χρονόπουλο για την επιμέλεια και την ευταξία που τους διέκριναν κατά τη διάρκεια της
σχολικής χρονιάς στην Μαθητική Στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου