Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο διάλογος ξεκίνησε από την Καλαμωτή.


• ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΙΟΥ
Τις απόψεις τους για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της νότιας Χίου, τη λειτουργία του λιμένα Μεστών και του φράγματος Κατράρη είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν σε κατοίκους των Μαστιχοχωρίων εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του «π» στην πλατεία της Καλαμωτής.
Σ’ αυτή πήραν μέρος οι επικεφαλής της «Χιακής Συμπολιτείας», Ερμ. Φρεζούλη, και της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο», Μ. Βουρνούς, ενώ η ταυτόχρονη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέτρεψε τη συμμετοχή των Πολ. Λαμπρινούδη και Μ. Σκούφαλου, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Μαστιχοχωρίων Ηλ. Κλεισσά και τον Γ. Αμπαζή αντίστοιχα.
Στην ανοιχτή συζήτηση που συντόνισε ο διευθυντής του «π», Ν. Κατσαράκης, πήραν μέρος αρκετοί παριστάμενοι δημότες, καταθέτοντας στους δημοτικούς συνδυασμούς σειρά προβλημάτων που απασχολούν τα Μαστιχοχώρια, με αποτέλεσμα ο διάλογος να λειτουργήσει με αμφίδρομη ωφέλεια για όσους πήραν μέρος.
Το σύνολο των παριστάμενων επαίνεσαν την πρωτοβουλία του «π», η οποία συνεχίζεται την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 18.30 στα Καρδάμυλα.πηγή Π.

Η τοποθέτηση του Τοπικού Συμβούλου της Κοινότητας Καλαμωτής και Υποψηφίου Περιφερειακου Συμβούλου Μιχαήλ Κανάριου.  
Σας καλωσορίζω στό  όμορφο χωριό μας, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. και σας εύχομαι καλή επιτυχία. Επίσης ευχαριστώ τους συντάκτες της εφημερίδας Πολίτη για την πρωτοβουλία τους, να επιλέξουν το χωριό μας για την πρώτη θεματική εκδήλωση.
Ως Κοινοτικός Σύμβουλος έχω βιώσει και εγώ την διοικητική μεταρύθμιση που είναι γνωστή πλέον με το όνομα του μεγάλου Αθηναίου Αρχιτέκτονα της κλασσικής εποχής τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Θα ήθελα να μάθουμε, θα συνεχίσετε όταν πάρετε το τιμόνι του Δήμου την ίδια πολιτική.Γιατί κακά τα ψέμματα, όλοι οι χωριανοί μου αίσθάνονται μέχρι σήμερα, πως άλλοι αποφασίζουν γι αυτούς, χωρίς αυτούς.Το αίσθημα της εγκατάλειψης και της απαγοήτευσης έχει κυριεύσει τις ψυχές όλων των κατοίκων.Το Τοπικό Συμβούλιο από την πρώτη ημέρα της θητείας του προσπαθούσε με ομόφωνες αποφάσεις του να επιλύσει χρόνια προβλήματα αλλά μέχρι εκεί, γιατί σκόνταπτε στο ότι οι αποφάσεις του ήταν μόνο γνωμοδοτικές.Ένα παράδειγμα, δεν θα μιλήσω για την ποιότητα της ζωής των χωριανών μας, αλλά για τον κίνδυνο της ζωής τους από τα ετοιμόροπα.Μόνο απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα και αυτό ενώ ενημερώσαμε της αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εγκαίρως αυτές αδιαφόρισαν παντελώς και φυσικά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.
Κάτι που δεν το γνωρίζουν οι χωριανοί μας το Τοπικό Συμβούλιο αφήνοντας έξω απ΄ αυτό τις κομματικές ταυτότητες και με μόνο στόχο να κρατήσουν το χωριό ζωντανό και χωρίς την βοήθεια του δήμου, πήραν την πρωτοβουλία πρίν δύο χρόνια να αξιοποιήσουν τους Στρατιωτικούς κοιτώνες σε κατοικίες, πράγμα που δέχθηκε ο τότε Σρατιωτικός Διοικητής κος Μειμάρης λέγοντας ότι λόγω τις κρίσης δεν έχει χρήμματα το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το πρόβλημα λύθηκε την ίδια στιγμή με την προθυμία του Ευεργέτη του χωριού μας καπ. Λουκά Κτιστάκη να δώσει τα χρήματα.Και να γίνουν τα εγκαίνια σε 10 Στρατιωτικές κατοικίες

Πιστεύω ότι η νέα Δημοτική αρχή που θα προκύψει απο τις εκλογές του Μαίου θα εκπονήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης των Μαστιχοχωρίων. Ένα σχέδιο που θα έδινε βάση σε έργα υποδομής που θα διαμόρφωνε το πλαίσιο και τις προυποθέσεις για την δημιουργία επενδύσεων απο ιδιώτες που θα αναδείκνυε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των  ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΊΩΝ {Τουριστικά Γεωργικά κ.α ] και θα έκανε ελκυστικές και ελπιδοφόρες τις επενδύσεις αυτές. Εκμετάλευση Λιμάνι Μεστών και οδικό δίκτυο που κόστισαν 40.000.000 ευρω.και σήμερα είναι σε χειμερία νάρκη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου