Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Aνακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο Νάσος Γιακαλής με Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου τον Κώστα Γανιάρη.




Την υποψηφιότητά του ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ανακοίνωσε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στη Χίο, ο κ. Νάσος Γιακαλής, καθώς και εκείνη του κ. Κώστα Γανιάρη ως Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου.
Ο κ. Νάσος Γιακαλής, πραγματοποίησε παράλληλα και έναν πρώτο απολογισμό της τριετούς περίπου θητείας του ως πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, την αξιόλογη παραγωγή έργου, με 42 από τα 47 έργα του ΕΣΠΑ να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, παρά τις δεδομένες αντικειμενικές δυσκολίες από την οικονομική κρίση και το νεοσύστατο περιφερειακό θεσμό στα πλαίσια του «Καλλικράτη», που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδεχομένως δικαιολογίες για όσα δεν έγιναν. Ο ίδιος τόνισε επί τούτου ότι «μία λύση θα ήταν να καθίσουμε σπίτια μας και να μοιρολογούμε την κακή μας μοίρα. Επιλέξαμε όμως τον δρόμο του αγώνα για να φέρουμε εις πέρας όσα είχαμε υποσχεθεί».
Ο κ. Γιακαλής σχολίασε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου, ότι καθοριστικός παράγοντας για την πραγματοποίηση έργων στο νησί, ήταν το ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου ήταν πλαισιωμένος από αξιόλογους περιφερειακούς συμβούλους και προσωπικό της Π.Ε. Χίου, προτείνοντας, αποφασίζοντας και διοικώντας με μία δική του ευελιξία και αυτονομία. Ενδεικτικά ο κ. Γιακαλής δήλωσε ότι «όλες οι προτάσεις που ήρθαν τεκμηριωμένες για την Χίο, εγκρίθηκαν».
Σε γενικότερο επίπεδο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ανεξαρτησία του συνδυασμού «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» που κατέρχεται για δεύτερη φορά στις περιφερειακές εκλογές, ήταν κάτι
που κερδήθηκε από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και κατακτήθηκε στην πορεία της τριετίας, ενώ χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με τις δημοτικές αρχές των νησιών του Βορείου
Αιγαίου.
Σε ότι αφορά τους στόχους της Νέας Προγραμματικής Περιόδου για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο κ. Γιακαλής αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της περιφερειακής αρχής να διαχειριστεί και να
υλοποιήσει και στην επόμενη θητεία ένα πρόγραμμα καινοτόμο που θα βάλει τα νησιά σε νέα τροχιά, ξεπερνώντας κολλήματα που εμποδίζουν την αναπτυξιακή εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου