Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Από την συμμετοχή του Κώστα Τριαντάφυλλου στην ημερίδα της Ελευθεροτυπίας για τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Κώστας Τριαντάφυλλος, βουλευτής Χίου, ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, βουλευτής Χίου, ΠΑΣΟΚ Μία σειρά από ζητήματα, που θα αποτελέσουν ριζοσπαστική αναθεώρηση που θα απαντάει σταθερά αν η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, έθεσε ο Κ. Τριαντάφυλλος.
Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στη φορολογική αποσυγκέντρωση, με τη διάθεση πρωτογενών πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην άμεση δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου κάθε πολίτης να εκφράζεται κατά τη λήψη αποφάσεων, αλλά και στην κατοχύρωση αρμοδιοτήτων για το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό στους ΟΤΑ.
Επίσης, έκρινε πως πρέπει οι περιφέρειες και οι δήμοι να στελεχωθούν με νομικά πρόσωπα και να δοθούν εγγυήσεις διαφάνειας, έτσι ώστε να υπάρχει πρόβλεψη σε πολιτικό επίπεδο σχετικά με την άμεση λογοδοσία στην τοπική κοινωνία.
Αναφορικά με το εκλέγειν των αλλοδαπών, ο Κ. Τριαντάφυλλος έκανε λόγο για «παρωχημένη αντίληψη του ΣτΕ για τη συγκεκριμένη διάταξη», χαρακτηρίζοντάς την «πραγματική ανατροπή μιας πολιτικής απόφασης του κοινού νομοθέτη». Πρότεινε, δε, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα σε όσους καλύπτουν τα κριτήρια, που έχει θέσει ο νομοθέτης, να μπορούν να συμμετέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου