Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, για την αναβάθμιση των Περιφερειακών Νοσοκομείων, συμμετείχε ο Δήμαρχος Χίου.

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας της Βουλής συμμετείχε ως Πρόεδρος της ΠΕΔ , ο Δήμαρχος Χίου κ.Λαμπρινούδης Πολύδωρος, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις  23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11.00.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άδικη απόφαση της κατάργησης της διοικητικής αυτοτέλειας των νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου, ιδιαίτερα σε μία τέτοια συγκυρία κατά την οποία οι νησιώτες βιώνουν την απομόνωση από το κέντρο λόγω της έλλειψης επαρκών δρομολογίων αλλά και της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των εισιτηρίων.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε την επιτακτική  ανάγκη για αναβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς και την κάλυψη των κενών ,που υπάρχουν τόσο σε αγροτικούς γιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Τέλος αναφέρθηκε -ειδικά για το Νοσοκομείο Χίου- στην μειωμένη χρηματοδότηση σχετικά με τις εφημερίες των γιατρών , όπου υπήρχε η διαβεβαίωση απ’τον αρμόδιο Υπουργό, κ.Λυκουρέντζο για επίλυση και αποκατάσταση του θέματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου