Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έφυγε η Μαρκέλλα Καζά - Καπετάνου

Η κηδεία της αείμνηστης και αγαπητής Δασκάλας σε όλους, Μαρκέλλας Καζά -  Καπετάνου του Γεωργίου, έγινε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πυργί.Στην τελευταία της κατοικία την συνόδευσαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και πολλοί φίλοι της οικογένειας από την πόλη της Χίου τα γύρω χωριά και πολλοί Καλαμωτούσοι.
Το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο έγινε στις 3 Ιανουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πυργί.
Η Μαρκέλλα Καζά - Καπετάνου γεννήθηκε το 1935 στην Καλαμωτή της Χίου. Ήταν το πρώτο παιδί από τα  τρία του Δημήτρη και της Σεβαστής Καζά.
Σπούδασε Δασκάλα στην Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης.Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Καπετάνο στο Πυργί και απέκτησαν δύο κόρες,την Σεβαστή και την Ειρήνη.
Υπηρέτησε στο Δημοτικό Σχολείο του Πυργίου ως Δασκάλα και στη συνέχεια ως Διευθύντρια, μέχρι την συνταξιοδότηση της.
Η προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο υπήρξε ανεκτίμητη.Ήταν απλή γλυκομίλητη και ιδιαίτερα ευαίσθητη.Αξέχαστη θα μείνει η καλοσύνη της, η ανθρωπιά της και η λεπτότητα των αισθημάτων της.
Η Μαρκέλλα Καζά - Καπετάνου διακρινόταν για το ήθος της, για τη μεγάλη εγκυκλοπαιδική μόρφωση και για τη μεταδοτικότητα που είχε στα παιδιά, που τόσο πολύ αγαπούσε.Ήταν ευτυχισμένη να βλέπει τους μαθητές της να πετυχαίνουν στη ζωή.
Ό,τι προσέφερε, απηχούσε τη μεγάλη της αγάπη που είχε για την εκπαίδευση, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ίχνος προβολής, αθόρυβα και έξω από κάθε προσωπική, ή οικογενειακή προβολή.
Τα τελευταία δύσκολα χρόνια της ζωής της τα πέρασε με υπομονή και καρτερία, έχοντας δίπλα της όλο αυτό το διάστημα με αγάπη πίστη και αφοσίωση τον σύζυγο της Γιώργο, της δύο αγαπημένες της κόρες και όλους τους  στενούς  συγγενείς.
Στον σύζυγο της Γιώργο,στα παιδιά της Σεβαστή -Ειρήνη, στις οικογένειες των και στους συγγενείς
εκφράζουμε τα ειληκρινή μας συλλυπητήρια.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της και αναπαυμένη η ψυχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου