Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ένα πρωτότυπο ημερολόγιο του 2013 από τον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής" Το Πυργί της Χίου " Αφιερωμένο στη Χιώτικη Μαστίχα.

 
Γράφει ο Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος


 

Ειλικρινά χαιρόμαστε κάθε φορά που πληροφορούμαστε για την πολυσχιδή και πολυποίκιλη δράση του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής <<ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ>>. Οι συγχωριανοί μας, που διαβιούν για επαγγελματικούς- κυρίως – λόγους στην Αττική και με χαρά και νοσταλγία τους περιμένουμε κάθε καλοκαίρι στο χωριό, διαπρέπουν σε πολλές εκδηλώσεις που προβάλουν τη γενέτειρα στο κλεινόν άστυ. (Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Χίου 33- Χαϊδάρι. Στις περιοχές Αιγάλεω και Χαϊδάρι υπάρχει ένα νέο Πυργί της Χίου, αφού εκατοντάδες είναι οι Πυργούσοι που κατοικούν εκεί).

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες, εκδρομές, τιμητικές βραβεύσεις, λατρευτικές συνάξεις, διαλέξεις, συνδιοργανώσεις με Δήμους και Συλλόγους, εκδόσεις.

Όλα τα μέλη των κατά καιρούς διοικητικών συμβουλίων αλλά και τα απλά μέλη του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής έχουν να επιδείξουν μια επιτυχή δράση σε όλες τις θητείες με αποκορύφωμα τη σημερινή, υπό την άξια Πρόεδρο Κα Μαρία Μπρή- Παπαμακαρίου.

Πριν από χρόνια επανακυκλοφόρησαν σε Β΄ έκδοση τον τόμο- λεύκωμα με την ιστορία και λαογραφία του Πυργίου <<ΕΝΑ ΚΕΙΜΗΛΙΟ- ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ>> που είχε κυκλοφορήσει και πάλι από τον ίδιο Σύλλογο περίπου 8-10 χρόνια νωρίτερα.

Εξέδωσαν άλλα 3 βιβλία του εξαίρετου και λαμπρού συγχωριανού μας, Φιλολόγου, τ. Επιθεωρητού Μέσης Εκπ/σης και Προέδρου του <<Δρομοκαιτείου>> Θεραπευτηρίου κ. Νίκου Τσική, αφορόντα το Πυργί, την ιστορία, τη γλώσσα, τους ανθρώπους του.

Ακολούθησαν ημερολόγια- λευκώματα από το Πυργί των προηγούμενων δεκαετιών.

Φέτος, το καλαίσθητο ημερολόγιο του 2013 είναι αφιερωμένο στην μαστίχα της Χίου, το θεϊκό αυτό προϊόν που συνιστά την κινητήριο δύναμη των γεωργών της περιοχής μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής και για το όμορφο, φετινό ημερολόγιο που εξέδωσαν και είχαν την έμπνευση να το αφιερώσουν στη μαστίχα, διανθίζοντάς το με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παλαιότερο αλλά και νέο.

Ας μας επιτραπεί μια ιδιαίτερη μνεία στην ακάματη Πρόεδρο του Συλλόγου Κα Μαρία Μπρή- Παπαμακαρίου για τον κόπο, το ζήλο και τον αγώνα της, ο οποίος παράγει εμφανείς πνευματικούς καρπούς. Συγχαρητήρια, Μαρία, πάντοτε άξια και πάντοτε στις επάλξεις του αγώνα !

 


 


 

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΗ!!ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!!ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή