Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η Θεατρική Ομάδα αναζωογονεί την Καλαμωτή


H Kαίτη Παπανίκα, φιλοξενούμενη της οικογένειας Παπανδρέου στην Καλαμωτή παρακολούθησε την παράσταση.
Η ημερήσια εφημερίδα "Πολίτης" της Χίου, δημοσιεύει και προβάλει την προσπάθεια του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής,στα Πολιτιστικά δρώμενα του χωριού, πέρνωντας πληροφορίες από το masticnews.blogspot.com. Στα χνάρια του καλοκαιρινού «αξάνεμου» ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής δίνει τη δική του χειμερινή πνοή πολιτισμού και ζωντανεύει το χωριό. Όχημα η νεοσύστατη Θεατρική του Ομάδα, που έδωσε διαπιστευτήρια δυνατοτήτων το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με το θεατρικό έργο «Στα χρόνια του πόνου και της θυσίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.
Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε και το θερμό χειροκρότημα στην πρώτη προσπάθεια των ερασιτεχνών ηθοποιών, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Ανδρέα Παπασταμάτη, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για αυτούς. Όπως και τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια από την ηθοποιό Καίτη Παπανίκα, που φιλοξενήθηκε στην Καλαμωτή, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιάννη Ζαφείρη.
Στην πρώτη θεατρική απόπειρα συμμετείχαν οι Νίκος Καξηρής, Παρασκευή Σταμούλα, Κυριάκος Μπέλλας, Κυριακή Βεργίτση, Λορέν, Μιλτιάδης Σαραντινίδης, Οδυσσέας Ισιδωρίδης, Κώστας Μαΐστρος, Αγγελική Μπουλμέτη, Κυριακή Φραγκούλη, Ηρώ Σουρέλα, Ηλίας Σαραντινούδης, Νίκος Πειραντάκος, Βαγγέλης Μισαηλίδης,Κώστας Ταναίνης, Κώστας Μάμμας, Γεράσιμος Μάμμας και ο Λευτέρης.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Π.Ο.Κ.,κα. Ρούλα Βαρλά, εξιστορώντας τα κύρια γεγονότα που οδήγησαν τη Χίο το 1912 στη λευτεριά.  Ακολούθησε, πριν την παράσταση, προβολή αυτοσχέδιου ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση της Χίου, που επιμελήθηκε ο ακαταπόνητος Μιχ. Κανάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου