Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

H απάντησή μας στις πυρκαγιές - ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο.



Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο «Η απάντησή μας στις πυρκαγιές-Συνεργαζόμενοι για μια καλύτερη Χίο» που οργανώθηκε από το «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης Μ.Κ.Ο.», την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το Δήμο Χίου και υπό την αιγίδα του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.

 Σκοπός του συνεδρίου ήταν η εξέταση και σύνταξη προτάσεων για την ανακούφιση της Χίου και την επούλωση των πληγών της από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου. Παράλληλα να τεθούν οι βάσεις ισχυρών υποδομών τόσο για την πρόληψη, αντιμετώπιση και καταστολή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον όσο και για την ανασυγκρότηση και περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.
 Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε επιστημονικές συνεδρίες στις οποίες παρουσίασαν τις θέσεις τους 20 ομιλητές.
Σημαντικό είναι το γεγονός, ότι στο τέλος εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο ενέκρινε ομόφωνα η ολομέλεια του Συνεδρίου, με διαπιστώσεις και προτάσεις και επιδόθηκε από τον Ιδρυτή του Ιδρύματος Παναγιώτη Ν. Τσάκο στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.
 Το πόρισμα θα διαβιβαστεί, επίσης από το Ίδρυμα, στις τοπικές Αρχές της Χίου, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν μέσα στα πλαίσια των συστάσεων του πορίσματος.
 Τέλος, εκδόθηκαν δύο ψηφίσματα, το ένα για την επιβράβευση του εθελοντισμού και το δεύτερο για την προστασία δέντρων, μνημείων της φύσης.
Εκτός από τους Ιδρυτές του Ιδρύματος Παναγιώτη Ν. Τσάκο και κ. Νίκο Π. Τσάκο, τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Ευθύμιο Μητρόπουλο, συμμετείχαν οι Γ.Γ. κ. Ιωάννης Σπιλάνης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο κ. Σεραφείμ Τσόκας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Χίου κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελιτηρίου Ελλάδος κ. Γ. Γράτσος, ο κ. Johan Goldammer εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών, ο κ. David Sweet εκπρόσωπος του επιτρόπου της Ε.Ε. κ. Johan, ο εφοπλιστής κ. Συμεών Παληός, ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, καθηγητές ομιλητές από πολλές χώρες,  και οι κ. Θωμάς Ζαφείρας Μαρία Τσάκου-Κουιμάνη και Γεώργιος Ζαμπέλας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης Μ.Κ.Ο.».
  Πηγή.Chiosnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου