Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Επέτειος σημαίνει Μνήμη και Τιμή, του Γιάννη Ξενάκη

 
 Με όλα όσα κωμικοτραγικά είχαν συμβεί την προηγούμενη χρονιά την 28η Οκτωβρίου στην Πατρίδα μας, είχα γράψει για το τι συμβολίζουν οι Εθνικοί επέτειοι. Γράφω και σήμερα παρά την βελτιωμένη, αλλά απαράδεκτη κατάσταση που κάποιοι παρωπιδοφόροι ανεγκέφαλοι συνεχίζουν να δημιουργούν και μάλιστα εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών που πληρώνουν το μάρμαρο της βλακείας τους, παρά την υποκριτική στάση τους για στήριξη ενάντια στα σκληρά μέτρα επανάκαμψης της οικονομίας.
 Ακούσαμε για δυο χιλιάδες αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, για 700 στην Αθήνα, για 500 στην Πάτρα, για ολόκληρη την δύναμη των αστυνομικών διευθύνσεων όλης της περιφέρειας της Χώρας, για κιγκλιδώματα, για περιφράξεις ολόκληρων τετραγώνων, για αποκλεισμούς μεγάλων περιοχών. Αυτά όλα έχουν κόστος που το πληρώνει ο πολίτης ενώ δεν χρειάζεται, δεν είναι απαραίτητο αφού τα παιδιά μας, οι ένοπλες δυνάμεις και οι ανάπηροι πολέμου παρελαύνουν και αυτούς τιμούμε, αφήνοντας την μνήμη να τρέξει στους αγώνες για ελευθερία και Εθνική ανεξαρτησία, των πατεράδων και παππούδων μας.  
 Στην Θεσσαλονίκη άκουσα ότι ήθελαν να παρελάσουν Βουλευτές και οπαδοί κάποιας πολιτικής παράταξης, γιατί αλήθεια? Από πια μάχη απόκτησαν αναπηρία, εκτός της εγκεφαλικής από την κομματική τους φανατική προσήλωση και πρέπει να πληρώνουμε οι υπόλοιποι που είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία. Τους αρνηθήκαμε το δικαίωμα τις υπόλοιπες 362 ημέρες του χρόνου να διαμαρτυρηθούν για ότι θεωρούν παράλογο, αντιλαϊκό ή αντιδημοκρατικό? Γιατί αρνούνται αυτοί το δικό μας δικαίωμα να αποδώσουμε τιμή στους προγόνους μας, να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, να νιώσουμε αίσθημα Εθνικής ανάτασης και ασφάλειας βλέποντας τις ένοπλες δυνάμεις της Χώρας, γιατί μας στερούν την δυνατότητα  με την ευκαιρία να πούμε στο σπίτι δυο λόγια στα παιδιά μας για την ιστορία αυτών των αγώνων αφού στα σχολεία δεν τα διδάσκονται , γιατί μηδενίζουν και ισοπεδώνουν τα πάντα στο όνομα του κομματισμού και της παράταξης.
 Εμείς αυτά τιμούμε αυτή την ημέρα και όχι αυτούς που βρίσκονται στην εξέδρα και θέλουν αυτοί να τους κατεβάσουν.
 Επειδή όμως πρόκειται περί ανεγκεφάλων ή τραμπούκων που δεν νουθετούνται , σήμερα προτείνω εμείς οι ίδιοι, η συντριπτική πλειοψηφία που ασπαζόμαστε τον σεβασμό και την μνήμη των Εθνικών επετείων, ας τις προστατέψουμε, ας οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι με κάθε τρόπο να τους αποτρέψουμε από την φασιστική και αμαυρωτική επιβουλή τους, ας τις περιφρουρήσουμε εμείς.
 Ίσως ακούγεται ακραίο, σίγουρα κάποιοι θα το παρεξηγήσουν, μπορεί ως πρόταση να χαρακτηρισθεί ως στερούμενη λογικής και απόρροια παρορμητισμού, όμως ειλικρινά είναι πλέον η μόνη λύση αφού δεν προκαλούμε, δεν γινόμαστε θύτες, αντίθετα προκαλούμαστε, γινόμαστε κάθε φορά θύματα στις ορέξεις ψευτοδημοκρατών φασίζουσας νοοτροπίας και αναρχικής συμπεριφοράς που επιδιώκουν ετσιθελικά να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
 Ίσως αυτό αποφέρει αποτελέσματα, αφού αυτοί οι τύποι είναι και θρασύδειλοι που εκμεταλλεύονται την υπομονή, την λογική, τον πατριωτισμό και την Δημοκρατικότητα μας. Ίσως ακόμα, το χείριστο, να επιδιώκουν τον διχασμό, ας τους τσεκάρουμε τους κούφιους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου