Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο Κωστής Μουσουρούλης στη 16η Σύνοδο των επικεφαλής των Εθνικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, μετείχε, χθες και σήμερα 4-5 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες στη 16η Σύνοδο των επικεφαλής των Εθνικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με θέμα: «Ανάπτυξη & Απασχόληση: συνταγή εξόδου από την κρίση».

Ο Κωστής Μουσουρούλης στην παρέμβασή του τόνισε πως στην Ελλάδα, ενόψει των κρισιμότερων εκλογών των τελευταίων δεκαετιών, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δώσει ελπίδα και διέξοδο και το μήνυμα πως η παραμονή στην ευρωπαϊκή πορεία και την ανάπτυξη, είναι η μόνη λύση που θα επιτρέψει στη χώρα να γίνει δημοσιονομικά υγιής, παραγωγικότερη και να διατηρήσει τις κοινωνικές διασφαλίσεις που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημείωσε πως πρέπει να ανακτηθεί το φιλελεύθερο πρόσημο της ανάπτυξης, προσθέτοντας πως στη χώρα μας αρκετές μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόστηκαν σωστά, οι αποκρατικοποιήσεις ήταν λίγες και συνήθως χωρίς σχέδιο, και τέλος οι βεβιασμένες προσπάθειες να γίνουν όλα αυτά υπό το Μνημόνιο τα τελευταία χρόνια, συνετέλεσαν στο να μην έχουν δει οι Έλληνες στην πράξη σε αρκετό βαθμό το όφελος από αυτές, ή, χειρότερα, να απαξιώνεται κάθε όφελος καθώς επισκιάζεται από τη βίαιη μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Στο ίδιο θέμα, πρότεινε στον κ. Μισέλ Μπαρνιέ, Επίτροπο για την εσωτερική αγορά και υπηρεσίες (και πρώην Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής όταν ο κ.Μουσουρούλης υπηρετούσε στην ίδια Γενική Διεύθυνση), την ενίσχυση και διαφοροποίηση των πολιτικών για την ανάπτυξη, αφενός και πρωτίστως ενδοκοινοτικά και αφετέρου, με κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό, ως προς τις προκλήσεις του εξωκοινοτικού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.  
Απευθυνόμενος στον κ. Αντόνιο Ταγιάνι, Αντιπρόεδρο της Ε. Επιτροπής, Επίτροπο για τη βιομηχανία και επιχειρηματικότητα, σχολίασε πως πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για την ενίσχυση ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υποφέρουν από τραγική έλλειψη ρευστότητας και τα εργαλεία της Ε.Ε. να κινητοποιηθούν αποτελεσματικότερα.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κύπρο και τον κ.Τάσο Μητσόπουλο, Βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, με αφορμή την παρουσίασή του στη Σύνοδο για την επερχόμενη Προεδρία της Κύπρου στην Ε.Ε.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο Κωστής Μουσουρούλης συναντήθηκε με την ΕΚΟ υπαλλήλων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Παπαστάμκος, ο Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας κ. Νότης Μηταράκης, και ο Διευθυντής του Σώματος Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής (BEPA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τ. Ευρωβουλευτής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου