Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συνάντηση του Κώστα Τριαντάφυλλου με την Πρέσβη της Αυστρίας

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου, προσκλήθηκε από την Πρέσβη της Αυστρίας κα. Melitta Schubert σε άτυπο γεύμα εργασίας προς τιμή του Χάνες Σβόμποντα, πρόεδρου της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο γεύμα συμμετείχαν η κα. Μαριλένα Κοππά, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης και η κα. Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος από ΔΗΜΑΡ.

Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Κώστας Τριαντάφυλλος μεταξύ άλλων, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή, σε μια πρωτόγνωρη κρίση. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν πραγματοποιήσει σοβαρές και μεγάλες θυσίες, οι οποίες πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και να πιάσουν τόπο. Σήμερα όμως έχουμε μόνο μια επιλογή για να μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση: Να παραμείνουμε στο Ευρώ, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να προβούμε σε αναθεώρηση συγκεκριμένων σημείων της δανειακής σύμβασης. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και είναι αναγκαιότητα να διατεθούν άμεσα τα προβλεπόμενα κονδύλια για ανάπτυξη και στήριξη των επιχειρήσεων.»
Τέλος επεσήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει κατάματα το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας των νέων. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο 5 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι. Στη χώρα μας η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 50%. Είναι αναγκαιότητα να χρησιμοποιηθούν οι αδιάθετοι ευρωπαϊκοί πόροι στην κατεύθυνση των επενδύσεων και της ανάπτυξης και να διατεθούν πόροι από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου