Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης στη ΝΕΤ

O Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας χθες και σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ, έκανε τις ακόλουθες παρεμβάσεις.

Για το Μνημόνιο και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας:
Η χώρα δεν είναι σήμερα σε βιώσιμη πορεία, γιατί δεν έχει παραγωγική βάση. Δεν είναι σε βιώσιμη πορεία, ανεξάρτητα από το αν οι τόκοι είναι πολλοί ή λίγοι. Το Μνημόνιο 1 είναι η εθνική μας ήττα. Φτάσαμε στο Μνημόνιο γιατί ηττηθήκαμε σαν χώρα, σαν λαός, σαν πολιτικό σύστημα, σαν επιχειρηματική κοινότητα. Είναι ο καθρέφτης της ήττας μας. Εμείς αυτό δεν το καταγγείλαμε μόνο, το αναδείξαμε και δείξαμε το πώς η ήττα θα γίνει νίκη και πώς θα βγούμε από αυτό.
Πρώτοι εμείς είπαμε όχι στο Μνημόνιο όταν υπήρχε καιρός, πρώτοι εμείς προειδοποιήσαμε για τα επερχόμενα, πρώτοι εμείς προτείναμε λύσεις. Μέχρι που φτάσαμε στο θέμα του δημοψηφίσματος και τέθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σε αμφισβήτηση. Όχι στη δραχμή, είπε τότε ο Αντώνης Σαμαράς!
Για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ:
Πιστεύω ότι ο κίνδυνος είναι και μεγάλος και υπαρκτός. Θέλω να ακούσω τα λοιπά κόμματα, με επιχειρήματα, με αριθμούς, να με πείσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη χώρα. Δεν μπορούν.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δυστυχώς έχει υποστείλει τη σημαία της μέσα στην Ευρώπη. Εάν όμως κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί θεωρούν ότι η επανάληψη του κακού σεναρίου, του πιστολιού πάνω στο τραπέζι, είναι μια λύση, να τη δοκιμάσουμε, αν και πιστεύω ότι δεν λειτούργησε ούτε την πρώτη φορά... Πιστεύω ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Υπάρχουν κάποιοι που προτείνουν πιο εύκολους δήθεν δρόμους, για να είναι αρεστοί στον κόσμο.
Για το μήνυμα των εκλογών:
Καταλαβαίνουμε το μήνυμα του ελληνικού λαού ως εξής: αλλάξτε πολιτική, διασφαλίστε την παραμονή στο Ευρώ και κάντε ό,τι μπορείτε για να νιώθει ο λαός ασφαλής.
Το μήνυμα δεν είναι ούτε ο αριστερός παράδεισος, ούτε η έξοδος από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το ερώτημα είναι το πώς θα παραμείνουμε. Δεν αρκεί ο καταγγελτικός λόγος.
Ο Πρόεδρός μας, υπεύθυνα, έλαβε την εντολή, διέγνωσε γρήγορα ότι αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό βιώσιμης Κυβέρνησης -ακόμα κι αν η αριθμητική το επέτρεπε- που να μπορεί να σταθεί στα δύσκολα που είναι μπροστά μας.
Δεν ονειρεύομαι μια χώρα - επαίτη. Ονειρεύομαι μια χώρα ισότιμη και ισάξια με τους εταίρους της που θα διεκδικεί με επιχειρήματα και με σοβαρότητα. Επίσης, εάν άνοιξε η συζήτηση περί ανάπτυξης στην Ευρώπη, κάποιος την άνοιξε πριν ένα χρόνο και τον κοιτούσαν όλοι σαν εξωγήινο. Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο στόχο. Και ο στόχος είναι η παραμονή μας στο ευρώ και αυτή δεν είναι ανέξοδη, ακόμα και στον πολιτικό μας λόγο.
Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης τους. Ο κ. Τσίπρας διαχειρίστηκε την εντολή, δείχνοντας δείγματα γραφής για το πώς θα μπορούσε να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας την επαύριον, εφόσον κατόρθωνε να συγκροτήσει Κυβέρνηση. Η εκ των υστέρων διατύπωση πρότασης από τον κ. Τσίπρα για υπαναχώρηση της Ελλάδας και ακύρωση των δεσμεύσεών της, έναντι των εταίρων μας, συνιστά στην ουσία απευθείας έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα. Δεν αποτελεί συνεπώς μια βάση συζήτησης γιατί είναι τελείως ανεδαφική. Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε στις εκλογές με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με μια συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση, τελείως επιπόλαια, την οποία δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τώρα. Είναι πασιφανές ότι ο κ. Τσίπρας προετοιμάζεται για τις επερχόμενες εκλογές. Όμως, η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι ούτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε σχολείο για κατάληψη. Φθηνή επανάσταση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη χαλάρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου:
Η Ευρώπη λαμβάνει αποφάσεις συντεταγμένα. Δημιουργούνται συμμαχίες, συμφωνίες, οι συνθήκες δεν τροποποιούνται επειδή το είπε κάποιος με το έτσι θέλω. Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας μιας νέας Ελλάδας, που θα είναι σοβαρή, με ένα επιτελικό κράτος, με ελευθερία στη δημιουργία και παραγωγική βάση και καλώ τους πάντες να συμφωνήσουν σε αυτόν το στόχο. Η Ε.Ε. έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις που έχουν ήδη ενσωματώσει το θέμα της χαλάρωσης. Να πάμε μπροστά, όχι πίσω.  
Για την ύπαρξη μιας ισχυρής κεντροδεξιάς παράταξης:
Ο κ. Σαμαράς είχε πει και προεκλογικά πως ό,τι και να έχει συμβεί ας συστρατευθούμε μπροστά στην ανάγκη διάσωσης της χώρας. Έγινε άνοιγμα από τον Πρόεδρό μας ως ένδειξη ενότητας του χώρου μας –γιατί εμείς δεν είμαστε κόμμα συνιστωσών- έχουμε καθαρή ιδεολογία. Είμαστε κόμμα της λογικής, της υπευθυνότητας, της Ευρώπης και λέμε και πώς θα διασφαλίσουμε τα κεκτημένα των Ελλήνων.  
Για τον Π. Καμμένο:
Ο κ. Καμμένος, με τον τρόπο που θα επιλέξει την έδρα του στην επόμενη Βουλή, δηλαδή με κλήρωση κορώνα ή γράμματα, με την ίδια τακτική θέλει να κυβερνήσει τη χώρα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το μέλλον της χώρας στα ζάρια.

Δείτε αποσπάσματα της εκπομπής:www.mousouroulis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου