Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Συνέντευξη τύπου Κώστα Τριαντάφυλλου Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χίου.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, ο Κώστας Τριαντάφυλλος, υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την διάρκεια της οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τους Χιώτες και τις Χιώτισσες, τους Ψαριανούς και τις Ψαριανές, τους Αιγνουσιώτες και τις Αιγνουσιώτισσες, για την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την ψήφο τους, στις 6 Μαΐου. Θα ήθελα ξανά να τους πω ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους και θα αγωνιστώ για αυτόν τον τόπο στην πιο δύσκολη στιγμή του. Είμαι εδώ ξανά υποψήφιος, ως πρώτος στην λίστα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την τιμή να ηγούμαι της προσπάθειας του Κινήματος για την υπέρβαση της κρίσης, για να πάει ο τόπος μπροστά.
Πιστεύω βαθιά ότι η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, την Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ. Γιατί σήμερα, με υπογεγραμμένη την δανειακή σύμβαση, που μείωσε το χρέος μας κατά 106 δις ευρώ και τηρώντας τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συζητήσεων την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της σύμβασής αυτής. Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εγγυηθεί την αναθεώρηση γιατί έχει τις συμμαχίες να την επιτύχει. Γιατί η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που δίνει την μάχη για την ανάπτυξη και την ευημερία στην Ευρώπη. Γιατί ούτε οι συντηρητικές κυβερνήσεις που επέβαλαν στους λαούς του Νότου και της Ιρλανδίας τα περιοριστικά μέτρα, ούτε οι Αριστερές Δυνάμεις της Ευρώπης που έχουν σύνθημα «ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα», μπορούν να σταθούν στον πλευρό μας. Η Ευρώπη αλλάζει επειδή ανεβαίνουν παντού οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, όπως ήδη συνέβη στη Γαλλία.
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ με ανανεωμένο το πολιτικό προσωπικό και το στελεχιακό δυναμικό του, μπορεί να εγγυηθεί σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη βρίσκεται μέσα στο ευρώ, με τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.
Σήμερα το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, δεν είναι μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Το διακύβευμα είναι: Μέσα στο Ευρώ, με αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης ή Έξω από το Ευρώ, στην περιθωριοποίηση και στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική.
Συμπολίτες και οι συμπολίτισσες, γνωρίζετε ότι είμαι εδώ για να προσφέρω. Γνωρίζετε ότι είμαι εδώ, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες μου, για να αγωνιστώ για να πάει η Χίος, τα Ψαρά και η Αιγνούσα μπροστά. Είμαι εδώ γιατί ποτέ μου δεν φοβήθηκα την σύγκρουση και σήμερα είμαι εδώ για να συγκρουστώ με τις νοοτροπίες, τις πρακτικές, τα πρόσωπα και τα συμφέροντα, που κράτησαν τον τόπο μας καθηλωμένο.
Γιατί εγώ πιστεύω ότι ο Νομός μας έχει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες, τις οποίες πρέπει άμεσα να εκμεταλλευθούμε για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Μόνο με την πρωτοβουλία και την δημιουργικότητα των πολιτών, μπορούμε να ελπίζουμε στην αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Και σε αυτήν την πορεία η νέα γενιά δεν πρέπει να είναι θεατής ή κομπάρσος, αλλά αντίθετα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητες της δικής μου γενιάς, που σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους, μπορούμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Και με αυτήν την νέα αναπτυξιακή προοπτική και την ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, να αντιμετωπίσουμε την ανεργία των νέων.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, στο ξεκίνημα αυτής της δεύτερης προεκλογικής περιόδου, στέκομαι σήμερα ενώπιον σας, σας κοιτάζω στα μάτια και σας δηλώνω ότι είμαι εδώ για να αγωνιστώ με πράξεις και όχι με λόγια, για την αξιοπρέπεια του καθενός και για δικαιοσύνη για όλους. Για να πάει ο τόπος μας μπροστά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου