Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Χαιρετισμός στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων 28 Μαϊου 2012 από τον Κώστα Γανιάρη - Αντιπεριφερειάρχη Χίου.


Σας καλωσορίζουμε στη Χίο για το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων και ευχόμαστε δημιουργική συνέχεια στις εργασίες σας και καλή παραμονή στο νησί μας.
Η αναγνώριση της διαφύλαξης της χλωρίδας, ως αναπόσπαστου στοιχείου της τοπικής μας φυσιογνωμίας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία.
Στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα έχει γίνει πλέον ευρέως αποδεκτό ότι η μοναδικότητα του τοπίου, η τοπική ιδιαιτερότητα, η ισορροπημένη σχέση με τη φύση, αποτελούν σημαντική παράμετρο για την ποιότητα ζωής και κίνητρο για τον επισκέπτη.
Η ανάδειξη της μοναδικής φυσιογνωμίας του τόπου μας σε συγκριτικό πλεονέκτημα απαιτεί συνεργασίες, κοινές δράσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες. Γνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια έχει πολλά στάδια και αρκετές δυσκολίες, ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή.
Η δημιουργία και η υποστήριξη του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και τα προβλήματα, ήταν ένα από αυτά.
Η δημιουργία του Μουσείου Μαστίχας που θα προβάλλει όχι μόνο το μοναδικό αυτό προϊόν, αλλά και το μαστιχοφόρο σχίνο (Pistacia lentiscus) είναι ένα ακόμα βήμα.
Ζητούμενη είναι πλέον η υποστήριξη τέτοιου είδους θεσμών, η δικτύωση στη λειτουργία τους, η προβολή τους.
Στην κατεύθυνση αυτή η δική σας εμπειρία και η επιστημονική γνώση που μεταφέρετε θα μας είναι πολύτιμοι αρωγοί.
Με τις σκέψεις αυτές, σας καλωσορίζουμε ξανά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου