Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο Κωστής Μουσουρούλης στην εκπομπή " ΜEGA " Σαββατοκύριακο.

O υποψήφιος Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, μίλησε, σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA και στην εκπομπή ‘MEGA Σαββατοκύριακο’. 
Ερωτηθείς για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, είπε:
Ανακαλύπτουμε πάντα τις αλήθειες προεκλογικά και το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι μια πικρή αλήθεια, που όμως δεν έπρεπε να ανακαλύψουμε τώρα. Και σε αυτόν τον τομέα, επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα δρα κατασταλτικά και σπανίως προληπτικά. Στη  διακίνηση και διατήρηση της λαθρομετανάστευσης εμπλέκονται δυστυχώς και Έλληνες, οι οποίοι κερδίζουν χρήματα από αυτό. Το κόστος είναι μεγάλο για τη χώρα μας, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, ακόμα και περιβαλλοντικό αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό και το πώς επιβαρύνονται οι υποδομές. Είναι επίσης αλήθεια, ότι εδώ και 2,5 χρόνια, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ούτε να σχεδιάσει ούτε να εφαρμόσει κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που να αντλεί πόρους από την τα τέσσερα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτούν. Χρειάζεται εφαρμογή μιας λογικής, ώστε να ετοιμαστούν τα προγράμματα και να μπορέσουμε να κάνουμε υποδομές που να ανακουφίσουν αυτό το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι οι μεταναστατευτικές ροές μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω της ύφεσης, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερα διότι η ύφεση επηρεάζει και τον ελληνικό λαό πολύ περισσότερο απ’ ό,τι άλλες περιοχές της Ευρώπης. Το ζήτημα είναι ξεκάθαρο: εμείς ως ΝΔ, πιστεύουμε ότι ο νόμος Ραγκούση λειτούργησε ως μαγνήτης και το Δουβλίνο ΙΙ ήταν μια διαπραγμάτευση, η οποία έγινε το 2003, δηλαδή αυτό το οποίο οι ίδιοι από το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ότι είναι αρνητικό για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών για τη χώρα μας, ήταν κάτι το οποίο όφειλε η τότε Κυβέρνηση να το είχε προβλέψει.
Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής:
Η άνοδος της Χρυσής αυγής κατά τη γνώμη μου, δεν οφείλεται στη λαθρομετανάστευση. Η λαθρομετανάστευση είναι η αφορμή, το έναυσμα. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται σε αυτή την πολιτική υστερία που έχει καταλάβει τη χώρα τα τελευταία 2,5 χρόνια και σ’ αυτή συγκλίνουν δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος. Η σύγκλιση αυτών των δυνάμεων δεν μπορεί να είναι προγραμματική ή κάτι άλλο. Αυτά τα δυο κόμματα, όπως και η Χρυσή Αυγή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ψήφο που προτίθεται ο Έλληνας να δώσει ‘στα κουτουρού’, λόγω της οργής, και της δικαιολογημένης αγανάκτησης.    
Για την επόμενη μέρα των εκλογών και το ενδεχόμενο συνεργασιών:
Προσωπικά δεν συγχωρώ το ΠΑΣΟΚ ούτε για μια μέρα από τα 2,5 χρόνια που πέρασαν για αυτά που έκανε. Εμείς είπαμε όχι στο Μνημόνιο και αποδειχθήκαμε σωστοί και είπαμε όχι στη δραχμή. Δυο ‘όχι’ με ειδικό βάρος ξεχωριστό. Κάναμε προτάσεις, προβλέψαμε, δώσαμε εναλλακτικές, ασκήσαμε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Εάν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί ποιο ήταν το διακύβευμα μετά την ‘τορπίλη’ του δημοψηφίσματος στις Κάννες, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Εμείς είδαμε μακριά και προτείναμε. Όταν εμείς μιλούσαμε για ανάπτυξη εκείνη την εποχή, κάποιοι μας χλεύαζαν. Και έχει τώρα το θράσος ο κ. Βενιζέλος, ως ‘ύπαρχος του Τιτανικού’ να μας λέει ότι έχει άξονα για την έξοδο από το Μνημόνιο, αυτός που ήταν μεταξύ των ανθρώπων που σχεδίασαν την αρχιτεκτονική της εισόδου στο Μνημόνιο! Εκείνο που έχει σημασία τώρα δεν είναι πώς θα πάμε πιο βαθιά στο άγνωστο -με την περιπέτεια που θα μπει η χώρα αν αυτή η ‘ψήφος στα κουτουρού’ γίνει πράξη- το θέμα είναι πώς θα βγούμε από εδώ που είμαστε.
Για το πολιτικό σκηνικό:
Για εμάς τους νέους πολιτικούς, που κοιτάμε την επόμενη μέρα, δουλεία μας είναι να σβήσουμε τη φωτιά από το πολιτικό σκηνικό και όχι να ανάψουμε μεγαλύτερη. Πάνω σε αυτό δουλεύω κι εγώ στο νησί μου, τη Χίο.

Δείτε αποσπάσματα της εκπομπής:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου