Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σταματήσαμε την ελεύθερη πτώση της χώρας μας και μια βίαιη έξοδο από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς του Κωστή Μουσουρούλη.

«Έχουν λησμονήσει οι περισσότεροι το τραγικό εκείνο βράδυ του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε το περίφημο δημοψήφισμα αφού όμως είχε υπογράψει τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στις αγορές και οδηγώντας τη χώρα μας ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη» θυμίζει ο Κ. Μουσουρούλης. Ο υπ. Βουλευτής σημειώνει δε πως «ο μόνος που έχει τη δύναμη να στείλει κάποιον υποψήφιο στη Βουλή ή στο σπίτι του, είναι ο ελληνικός λαός».

Κύριε Μουσουρούλη, τι προσδοκάτε από αυτές τις εκλογές; 

Την 7η Μαΐου ολόκληρος ο ελληνικός λαός προσδοκά επιτέλους να ξεκινήσει η προσπάθεια για να βγει η χώρα το ταχύτερο δυνατό από το τούνελ της βαθιάς κρίσης και της ανεργίας. Την ώρα που οι υπαίτιοι των εγκληματικών επιλογών της ύφεσης του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να μη βουλιάξουν και που τα υπόλοιπα κόμματα κερδοσκοπούν στην απελπισία και το θυμό του κόσμου, η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα αναλυτικό και συγκροτημένο σχέδιο, με ρεαλιστικές και μετρήσιμες προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση. Εμείς όταν λέμε πως προσδοκάμε το αύριο, λέμε και πώς το εννοούμε. 

Αλήθεια χωρούν όλοι μέσα στη ΝΔ; Και σας ρωτώ με αφορμή το θέμα που ξέσπασε με τον κ. Συμπιλίδη που εν τέλει οδήγησε στην απόσυρσή της υποψηφιότητας του. Ήταν λάθος η «επιστράτευσή» του; 

Νομίζω πως δόθηκε υπερβολική δημοσιότητα σε ένα ζήτημα που μόνο κομβικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Την ίδια στιγμή ζητούν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού άλλοι, όπως διαβόητα αποτυχημένοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ή άλλες επικοινωνιακού χαρακτήρα επιλογές, όπως του ΛΑΟΣ και κανείς δεν δίνει σημασία. Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος που έχει τη δύναμη να στείλει κάποιον υποψήφιο στη Βουλή ή στο σπίτι του, είναι ο ελληνικός λαός. 

Η ΝΔ συμμετείχε στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου και εκ των πραγμάτων είναι συνυπεύθυνη για αρκετά από τα μέτρα που λήφθησαν το τελευταίο διάστημα. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας;  

Νομίζω ότι πολύ εύκολα έχουν λησμονήσει οι περισσότεροι το τραγικό εκείνο βράδυ του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε το περίφημο δημοψήφισμα αφού όμως είχε υπογράψει τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στις αγορές και οδηγώντας τη χώρα μας ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη. Χάρη στην παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά και μόνο, σταμάτησε η ελεύθερη πτώση της χώρας μας και μια βίαιη έξοδος από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και προχωρήσαμε σε μια δανειακή σύμβαση με θεμελιωδώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη, αφού εμπεριέχει διαγραφή μέρους του χρέους, μικρότερα επιτόκια δανεισμού και μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής. Από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να περιμένετε να βάλει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης κι εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση, να είστε πολύ αυστηροί απέναντί μας στο ζήτημα αυτό. 

Ένα από τα «καυτά» θέματα της ατζέντας είναι το μεταναστευτικό. Οι αντίπαλοί σας φωτογραφίζουν τον Αντώνη Σαμαρά ως έναν από τον υπεύθυνο για το άνοιγμα των συνόρων. Τι τους απαντάτε; 

Η Ελλάδα είναι Κράτος-Μέλος της Ε.Ε. και δεν είχε ποτέ «κλειστά» σύνορα, άλλες χώρες είχαν. Η Ελλάδα είχε και νόμους, όχι βέβαια σαν το νόμο-μαγνήτη της παράνομης μετανάστευσης του κ.Ραγκούση: σχόλια σαν κι αυτό που αναφέρετε δεν θα αποπροσανατολίσουν από τις ευθύνες για τη διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης που είναι συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες. Εκτός από τον νόμο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέτυχε να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες, όπως η Τουρκία και επέδειξε πρωτοφανή αδυναμία στην απορρόφηση Κοινοτικών κονδυλίων για τη μεταναστευτική πολιτική. Θέλω επίσης να σας θυμίσω ότι τα πρώτα και μοναδικά μέχρι στιγμής κέντρα υποδοχής μεταναστών στον τόπο μας δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Για πρώτη φορά βλέπουμε ένα πραγματικά ακραίο κόμμα να «απειλεί» να μπει στην Βουλή. Σας φοβίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; 

Συντάσσομαι απόλυτα με τη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι οι κουκούλες αποτελούν ντροπή, ότι οι χιτλερικοί χαιρετισμοί είναι ντροπή. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μας εκφράζει όλους όταν τονίζει ότι αυτά τα φαινόμενα είναι απαράδεκτα σε μια Ελλάδα που έζησε τη χειρότερη κατοχή από οποιαδήποτε χώρα και κάηκε από τους Ναζί. Ακόμα και στο όνομα της όποιας αγανάκτησης. Αντί να πάμε μπροστά, θα ξεκινήσουμε μια νέα πολιτική εποχή με ακραίους σχηματισμούς που δεν αναγνωρίζουν τη δημοκρατία και ντροπιάζουν τη χώρα μας; Έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και στο κριτήριό του, ότι τελικά δεν θα επιτρέψει σε ένα ναζιστικών πεποιθήσεων κόμμα να εκπροσωπηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε και σε κανενός είδους φασισμό από όπου και αν προέρχεται. 

Συνέντευξη στον Θεοδόση Παπανδρέου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου