Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εκδήλωση με Χιώτικα αρώματα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης στην Αθήνα.

Με χιώτικα αρώματα, με εικόνες από την Αγιοτόπο Χίο, με  την  λαμπρή  ιστορία , την τέχνη τον πολιτισμό να   αναδεικνύονται ταυτόχρονα με τις φυσικές της χάρες , η φυσιογνωμία του νησιού μας έγινε περισσότερο γνωστή , σε ένα πολυπληθές και ένθερμο  ακροατήριο, που   διψούσε για γνώση και πληροφορίες.
Μετά από  τιμητική πρόσκληση του Πανοσιολογιώτατου  Αρχιμανδρίτου  Μαξίμου Μητράρα του Πνευματικού  Κέντρου του Ιερού  Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης , της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών , χιώτες διακεκριμένοι ομιλητές  περιέγραψαν με εικόνες και χρώματα το λαμπρό νησί της Χίου, δίνοντας παράλληλα και το «στίγμα» της ορθής  αξιοποίησης των πολιτισμικών του στοιχείων.
Για την ιστορία την τέχνη τον πολιτισμό μίλησε η κ. Μαίρη Παπακωνσταντίνου , γλύπτρια- Γυναίκα της Ευρώπης, για τα ιερά προσκυνήματα της Αγιοτόπου Χίου , μίλησε η συγγραφέας  κ. Πόπη Χαλκιά Στεφάνου, και για τις αναπτυξιακές  δυνατότητες του νησιού ,τον τουρισμό μέσα στα πλαίσια μιας βιώσιμης ανάπτυξης, μίλησε ο   Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.
Η προσέλευση του κοινού,  η προσήλωσή του  η ένθερμη ανταπόκρισή του στα θέματα των ομιλητών  ήταν  επιτυχής και  παρακαταθήκη για επόμενες  παρόμοιας   φύσης εκδηλώσεις ,που αναμένονται να διεξαχθούν στο  εγγύς μέλλον , αφού ο πολιτισμός  και η ιστορία του νησιού μας , είναι πολύτιμα «εργαλεία», μιας αναπτυξιακής στρατηγικής , που αναδεικνύει τη Χίο πανελληνίως.
Ε4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου