Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση του Σταμάτη Κάρμαντζη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β.Αιγαίου στην Μυτιλήνη.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Αγαπητή συνάδελφοι.

Κανένας δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα υπήρχε περίπτωση να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη Χίο με την ναυτιλία, δύο άρρηκτες και συνδεδεμένες έννοιες εδώ και αιώνες.
Αυτή η παράλογη, -δεν υπάρχει άλλος πιο εύγλωττος χαρακτηρισμός πιστεύω- εκφρασμένη θέση για κατάργηση των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε Χίο και Οινούσσες που διατυπώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας ,θα δώσει την χαριστική βολή τόσο στο νησί μας όσο και στην ελληνική ναυτιλία, αφού η ναυτομάνα Χιος τροφοδοτεί παγκοσμίως με παραγωγικό δυναμικό, εξειδικευμένο και καταρτισμένο στις νέες τεχνολογίες.
Πριν μία εβδομάδα έμαθα ότι ετοιμαζόταν αυτό το σχέδιο εξόντωσης και αφανισμού, το οποίο και επισήμανα με δημόσια δήλωσή μου, ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές της Χίου να πάρουν θέση.
Δυστυχώς επαληθεύτηκα τραγικά όταν μετά από 2-3 μέρες είδε το φως της δημοσιότητας η επιστολή που απέστειλαν οι καθηγητές, και την οποία σας επισυνάπτουμε μαζί με την εισήγηση- όπου εξέφρασαν τις θέσεις τους για το ότι οι Σχολές δεν πρέπει να κλείσουν γιατί αυτό θα σημάνει και την καταστροφή τόσο της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όσο και της ελληνικής ναυτιλίας.
Δεν είναι μόνο στη γεωγραφική διάσταση το πρόβλημα. πρέπει να συνυπολογιστούν και οι επενδύσεις, δωρεές ,προσφορές του εφοπλιστικού κυρίως κόσμου , ο οποίος κάλυψε όλα τα κενά και τις ανεπάρκειες του κράτους , που αντί να ενισχύει, καταστρέφει τον πιο κερδοφόρο κλάδο της οικονομίας μας .
Είναι πέρα από κάθε φαντασία να κλείσουν αυτές οι σχολές. Θα πρέπει να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια να τις κρατήσουμε.
Στην επιστολή των καθηγητών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου αποτυπώνονται εύγλωττα τα πάντα…
Οι Χιώτες, οι Εγνουσιώτες και οι Ψαριανοί συνταυτίζονται με αυτές της απόψεις που διατυπώνονται στην επιστολή .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΝ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΗ Η ΠΕΝΙΧΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ
  2. ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤOΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ..
  3. ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΟΤΙ TΟ ΕΝΑ (1) ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ!
  4. ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟYΡΓΟ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Ο Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.
ΥΓ: Η παρούσα εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα και έγινε δεκτή στη σημερινή 27/03/2012 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου