Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία του Κωστή Μουσουρούλη στη Βουλή αφιερωμένη στη μνήμη των πρώην Βουλευτών Γρηγορίου Λαμπράκη και Γεωργίου Τσαρουχά.



Στην Ολομέλεια της Βουλής, έλαβε χώρα την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 Ειδική Συνεδρίαση, αφιερωμένη στη μνήμη των πρώην Βουλευτών Γρηγορίου Λαμπράκη και Γεωργίου Τσαρουχά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη γέννησή τους.
Στην ομιλία του ο Κωστής Μουσουρούλης, ανέφερε πως γεννήθηκε λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και πως ανήκει σε μια γενιά που χάρη στη θυσία αγωνιστών όπως εκείνος, έμαθε να ζει θεωρώντας αυτονόητη την ελευθερία στην άποψη. Πρόσθεσε πως το αγωνιστικό, άμεσο και προσιτό μήνυμα του Λαμπράκη στις ταραγμένες εκείνες εποχές, δημιουργούσε ρεύμα που απειλούσε την ανατροπή παρακρατικών μηχανισμών, γι' αυτό μπήκε στο στόχαστρό τους. Ο Βουλευτής θεώρησε πως ο γνήσιος ειρηνιστής και ανθρωπιστής Λαμπράκης, θα ήταν σήμερα ένας Ευρωπαϊστής, ως προς το πνεύμα των θεμελιωτών της Ευρωπαϊκής ιδέας για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις ουσιαστικότερες παρακαταθήκες της Ε.Ε.
Ο Κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε πως, στις μέρες μας, μπορεί κανείς να θεωρεί αυτονόητες την ελευθερία έκφρασης, ή την ελευθερία στα πολιτικά πιστεύω, όμως αυτές οι ελευθερίες, μαζί με την απαίτηση για μια ευνομούμενη πολιτεία, είναι αξίες που πρέπει να κερδίζονται διαρκώς μέσα από ένα συνεχή αγώνα, εντός της δημοκρατίας μας και των θεσμών της:  «πρέπει να αποδείξουμε ότι η θυσία αυτών των ανθρώπων δεν έγινε άδικα», όπως είπε.
Δείτε την ομιλία σε μορφή video, πατώντας εδώ (ctrl+click)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου