Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΘΥΜΟΥ του Σταύρου Μιχαηλίδη

Αυτή η βίαιη κρατική επίθεση που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σε οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο έχει εκτός των άλλων και επιπτώσεις στην συμπεριφορά μας, όπως εκδηλώνεται στις οικογένειες, στις κοινωνικές σχέσεις, στην εργασιακή απόδοση, στην αυτοεκτίμηση, στην εθνική υπερηφάνεια κλπ., φαινόμενο το οποίο, τουλάχιστο στα χρόνια που εγώ θυμάμαι καλά δεν έχει προηγούμενο.
Σε πολύ μικρό χρόνο, έχουμε δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα τα οποία με απάνθρωπο τρόπο έχουν επιβληθεί εκβιαστικά, σε καθεστώς παραλυτικής τρομοκρατίας, του στιλ, αν δεν υποκύψεις δεν παίρνεις στο εξής μισθό ή σύνταξη, η χώρα γυρίζει στη δραχμή, ο δανεισμός κόβεται, οι εισαγωγές σταματούν, η χώρα πτωχεύει, έρχεται το χάος.
Η τρομοκρατία διαχέεται μέσω των συνενόχων για την κατάσταση της χώρας αθηνοκεντρικών ΜΜΕ, με συνέργεια δήθεν-δημοσιογράφων, τα οποία αποκρύπτουν τα σημαντικά γεγονότα, ελαχιστοποιούν την ανικανότητα των υπεύθυνων πολιτικών προσώπων, παρουσιάζουν, κυρίως, απόψεις «ειδικών», που συμπλέουν με την κρατούσα χαοτική προπαγάνδα υπό το καθεστώς πάντοτε της απειλής προς το παραζαλισμένο και αδύναμο από τα προβλήματα «πλήθος», ότι αν δεν….. αυτό που έρχεται είναι καταστροφή. Και μέχρι σήμερα αυτή η στρατηγική, όντως, επιτυγχάνει!

Ποιο είναι, όμως, το οικονομικό περιβάλλον που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού και πόσο πιο οδυνηρό θα είναι στο εγγύς μέλλον, αν μπορούμε να το φανταστούμε, μια και δεν ξέρουμε τι ξημερώνει αύριο;
Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων με τις αναγκαστικές «απαλλοτριώσεις», όπως η κατάργηση δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού, η αύξηση της άμεσης φορολογίας στα εισοδήματα, του ΦΠΑ, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι έμμεσοι φόροι, των τεκμηρίων, η επιβολή φόρου στα ακίνητα, η επιβολή ετήσιας έκτακτης εισφοράς, η αύξηση των συντελεστών φόρων για μεταβιβάσεις ακινήτων, γονικών παροχών κλπ., έχουν συρρικνωθεί τόσο, που εκατομμύρια σήμερα συμπατριώτες μας αδυνατούν να εξασφαλίσουν την καθημερινή διατροφή τους.
Το ασύλληπτο, δε, στο νου κάθε λογικού ανθρώπου είναι, ότι αυτά τα χρήματα που αναγκαστικά μας παίρνουν ως έκτακτες εισφορές, χαράτσια κλπ., δεν τα αφαιρούν από το ετήσιο εισόδημα, αφού, δεν μπαίνουν καν στην τσέπη μας, αλλά τα φορολογούν στο τέλος, δηλαδή, φορολογούν και τους φόρους!!!
Πως μπορεί να αντιδράσει ο πολίτης; Να πάει στα δικαστήρια, αυτά όμως, δεν έχουν καιρό, ασχολούνται με τα δικά τους και με την στήριξη του άθλιου πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε όλους μας και τον τόπο εδώ που είναι, πότε αθωώνοντας απατεώνες στη συνείδηση του λαού εν ονόματι του οποίου δικάζει, πότε προφυλακίζοντας με υπερβολική αυστηρότητα, σαπορτάροντας πολιτικές σκοπιμότητες και συχνά επιδικάζοντας αυξήσεις στους μισθούς τους, για να πάρουν σειρά οι πολιτικοί με αγωγές να ζητούν αναδρομικά κ.ο.κ.
Αν στο εφιαλτικό αυτό οικονομικό περιβάλλον των νοικοκυριών, συμπεριλάβεις την ανεργία, η οποία έχει φτάσει σε όρια που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, το γεγονός ότι οι ελληνικές οικογένειες επιβαρύνονται πλέον μονομερώς (αν τα καταφέρνουν) για την υγειονομική τους περίθαλψη, το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών παραμένουν αμετάβλητες παρά την αβάσταχτη μείωση των εισοδημάτων, ΟΧΙ εξ υπαιτιότητας των νοικοκυραίων, το γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του στους πολίτες, οι τράπεζες δε διευκολύνουν την αγορά ούτε με ελάχιστη πίστωση, το γεγονός ότι η επιχειρηματική πίστη έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα οι συναλλαγές μας με το εξωτερικό να απαιτεί την εξόφληση πριν την αποστολή των αγαθών, καυσίμων, φαρμάκων, κλπ. και με δεδομένη την άδικη ανυποληψία που έχει περιέλθει η χώρα στη διεθνή κοινή γνώμη από την ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου, αναρωτιέται η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, μήπως θα ήταν καλύτερη η στάση πληρωμών των δανείων, τουλάχιστο να γλυτώσουν και κάποιες γενιές από την μοίρα να δουλεύουν ως υποζύγια το υπόλοιπο της ζωής τους για να ξεπληρώνουν τοκογλύφους, τι άλλο περιμένουμε να πάθουμε, ήδη εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν ζουν ανθρώπινα !!!
Αν το αγωνιώδες αυτό δίλημμα είναι λάθος και επικίνδυνη απλούστευση και οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή, παρά την προφανή και χωρίς ορατό τέλος ατέρμονη βύθιση της χώρας και των πολιτών στη διάλυση και στην εθνική υποτέλεια, ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος πειστικά, ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι η σωστή και όχι καταστροφική, (βλ. δηλώσεις Χρυσοχοΐδη περί του αντιθέτου), ότι με βεβαιότητα σε 3-5 χρόνια ο τόπος θα σωθεί, ώστε, να κατανοήσουμε όλη την αλήθεια και να αποδεχθούμε πιο καρτερικά την πραγματικότητα.
Δεν μιλάμε πια για ανικανότητα, αυτό είναι σαφές, πρόκειται πλέον για άκρως επικίνδυνη ανευθυνότητα η οποία σπρώχνει το λαό μέρα με τη μέρα σε έκρηξη, σε ακραίες και ενδεχομένως αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.
Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης
michailstav@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου