Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ευχαριστώ στον Γιώργο Περαντάκο

Παρακολουθώντας την εκπομπή "ΧΑΟΣ" στην τοπική τηλεόραση, ένοιωσα βαθιά συγκίνηση βλέποντας τον συγχωριανό μου Γιώργο Περαντάκο να δίνει συνέντευξη στον Μανώλη Βερβεράκη μέσα στα σοκάκια του πανέμορφου μεσαιωνικού χωριού μας την Μ. Παρασκευή, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο, την αρχιτεκτονική των κτηρίων με τις λιθόκτιστες προσόψεις, τις καμάρες, και την πληθώρα των εκκλησιών, διαδίδοντας παράλληλα την πολιτιστική μας κληρονομιά. 
Αισθάνθηκα την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω δημόσια μέσω των Masticnews, για την αγάπη που δείχνει συνέχεια για το χωριό μας και του εύχομαι ολόψυχα να έχει πάντοτε επιτυχίες στα καλλιτεχνικά του δρώμενα.

Μιχάλης Κανάριος του Γεωργίου
Τοπικός Κοινοτικός Σύμβουλος Καλαμωτής

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Βάπτιση



Την Δευτέρα 25- 4 -2011 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή το απόγευμα, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων έγινε η βάπτιση του χαριτωμένου αγοριού του εκλεκτού ζεύγους Γιώργου και Ραλλούς Ψαρρού. Και το όνομα αυτού Στέλιος. Ανάδοχος ήταν ο Γιώργος Σταθόπουλος. Ευχή μας στους γονείς και στον νονό να το χαίρονται και πάντοτε να τους προσφέρει χαρές.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μουσική συνάντηση "Συμβολισμοί" στην Καλαμωτή


Μεγάλη επιτυχία είχε η Μουσική Συνάντηση με τίτλο "Συμβολισμοί" την νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, μετά τη Θεία Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Καλαμωτή.

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα απο κόσμο που πήγαν να ακούσουν τον Γιώργο Περαντάκο και την Ευαγγελία Μαυρίδου, μαζί με την Τατιάνα Θεολόγου και την Σοφία Μουλακάκη, να ερμηνεύουν υπο το φως των κεριών, τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Λοίζου, Ξαρχάκου, Σπανού σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Τριπολίτη κ.α Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γιάννης Ζαφείρης μαζί με την Μαρκέλλα Φραγκομίχαλου που διάβασαν ποίηση του Ελύτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Μουσουρούλης μαζί με την οικογένεια του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γανιάρης με την σύζυγο του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Ράγκος, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι, η τέως Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Ρούλα Βαρλά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαμωτούσων Σεβαστή Περαντάκου και ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαμωτούσων Αττικής Γιώργος Δαμαλάς με την οικογένεια του και πλήθος κόσμου.

Διοργανωτές για τρίτη φορά ήταν ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής, το φεστιβάλ αξάνεμος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής που με την φροντίδα του φώτισε με δάδες τους δρόμους του μεσαιωνικού χωριού.

Με βαθιά θρησκευτική ευλάβεια έγινε η περιφορά του επιταφίου στην Καλαμωτή

Μεγάλη Παρασκευή, Ημέρα Πένθους, Ημέρα Θλίψης και Πόνου. Κορύφωση του Θείου Δράματος. Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, για να προσκυνήσουν τα Αγια Πάθη του Κυρίου, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές τους για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης σε λίγες ώρες. Με του ήχους της μπάντας του Γυμνασίου Καλαμωτής έγινε η περιφορά του Επιταφίου, στους φωτισμένους με δάδες δρόμους του χωριού και με την χορωδία να ψάλει το "η ζωή εν τάφω" και το " Ω γλυκύ μου έαρ" με βαθιά θρησκευτική ευλάβεια.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής

Αγαπητοί μας Συμπατριώτες και φίλοι, ευχόμαστε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ, Καλή Ανάσταση !

Για την εορτή του Αγίου Ισιδώρου, θα τελέσουμε εσπερινό στις 13-05-11 στις 7.00 μ.μ, στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρκέλλας, στην οδό Φραγκοπούλου 25, στην Κάτω Κηφισιά, και το πρωΐ της Παρασκευής στις 14 Μαΐου, Θεία Λειτουργία με κέρασμα και αρτοκλασία. Σας περιμένουμε με τους φίλους σας.

Εκδρομές
  • Σας υπενθυμίζουμε ότι πάμε Καππαδοκία 04 με 11 Μαΐου, με 580€ το άτομο.
  • 27-28 Μαΐου πηγαίνουμε Άνδρο με 140€ το άτομο.
  • Τέλος γύρω στις 20 Ιουνίου προγραμματίζουμε 8ημερη εκδρομή στη Ρωσία.


Τις ανακοινώσεις και τα προγράμματα μας μπορείτε να τα πληροφορείστε και από το site μας: www.syllogos-xion-kifissias.gr

Η Πρόεδρος 
Αγγελική Τριανταφύλλου - Πιτίδη

Η Γεν. Γραμματεύς
 Μαρία Βάβαλη

Πολιτιστικός Σύλλογος Χίων Κηφισιάς
και Βορείου Αττικής
Ρήγα Φερραίου 19,    Κηφισιά 14561
Τηλ. 210 8017821-210 8087089
Φαξ. 210 6231170, email : atriantafyllou@med.uoa.gr

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ: Τροχαίο στην περιοχή ΛΑΤΩ


Σήμερα 19-4-2011 και ώρα 11:00 η Υπηρεσία μας μετέβη με 4 οχήματα και 8 άντρες για απεγκλωβισμό ατόμου, με αρχικά Π.Π., από όχημα λόγω τροχαίου ατυχήματος στην περιοχή ΛΑΤΩ, μεταξύ Αρμολίων και Πυργίου. Ο απεγκλωβισμός επετεύχθη στις 11:30 και ο τραυματισμένος οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΜΩΤΗ 1 - 0


Το Σάββατο το απόγευμα στο Φαφαλίειο Στάδιο στο Βροντάδο η Δάφνη νίκησε πάρα πολύ δύσκολα την Καλαμωτή με 1 - 0.
Στο Α΄ημίχρονο η Δάφνη πίεσε την ομάδα της Καλαμωτής αλλά βρήκε μπροστά της τον τερματοφύλακα της Καλαμωτής Ορφανούδη, που με φανταστικές αποκρούσεις κράτησε το 0 - 0 στο ημίχρονο. Στο β΄ημίχρονο η Καλαμωτή ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. H πιο σημαντική ήταν το δοκάρι του Χωρεψιμά στο 55΄. Πιστεύοντας περισσότερο στην νίκη η ομάδα της Δάφνης, πέτυχε το γκολ με μια ωραία κεφαλιά του Σεζένια στο 77΄και πήρε την νίκη.
Καλή η διαιτησία του Γιάχου και των βοηθών, Δημούλα και Γεωργοπούλου.



Μουσική συνάντηση "Συμβολισμοί", 22/4/2011 στην Καλαμωτή

   

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, μετά τη Θεία Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, σας καλούμε στη μεσαιωνική Καλαμωτή στα μαστιχοχώρια της Χίου στη μουσική συνάντηση με τίτλο Συμβολισμοί, που διοργανώνουμε για τρίτη φορά σε μια μικρή πλατεία του χωριού κοντά στον ναό της Κάτω Παναγιάς.

Ο Γιώργος Περαντάκος και η Ευαγγελία Μαυρίδου (φωνή και πιάνο) θα ερμηνεύσουν υπό το φως των κεριών τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Σπανού σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Χριστοδούλου Τριπολίτη, Ελευθερίου κ.α. Μαζί τους η Τατιάνα Θεολόγου στο τσέλο και η Σοφία Μουλακάκη στο ακορντεόν. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Γιάννης Ζαφείρης, που επιλέγει και απαγγέλει ποίηση του Ελύτη μαζί με τη Μαρκέλλα Φραγκομίχαλου.

Ο λόγος, η μουσική και η επιβλητική ατμόσφαιρα του μεσαιωνικού χωριού, που θα είναι φωτισμένο με δάδες (με τη φροντίδα του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής) θα συνδέσει το θείο δράμα με τα ανθρώπινα πάθη στην αναμονή για το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης.

Διοργανωτές ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής, το φεστιβάλ αξάνεμος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Χίου ο Ιάκωβος Αρχοντάκης

Σας ανακοινώνουμε ότι κατά τις κρίσεις των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος που έγιναν τον Φεβρουάριο 2011 ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Χίου Πύραρχος Αργύρης Γεώργιος μετατέθη στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών. Τα καθήκοντα του Δτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν.Χίου αναλαμβάνει ο Επιπυραγός Αρχοντάκης Ιάκωβος.

Ο απερχόμενος Δτης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία που είχε, στο χρόνο της παραμονής του στην Π.Υ. Χίου το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, όλους τους πρώην Δημάρχους, το Στρατιωτικό Διοικητή τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Λιμενάρχη, το Δασαρχείο &  Δικαστικές αρχές, την Αγροφυλακή τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

΄Ολες τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν στο έργο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των πυροσβεστικών κλιμακίων.

Τέλος συγχαίρει όλους τους συναδέλφους, Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς &  Πυροσβέστες, εποχικό προσωπικό &  εθελοντές για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την αυτοθυσία που υπέδειξαν διατηρώντας στο ακέραιο τον φυσικό πλούτο των νησιού αλλά και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Ο απερχόμενος Διοικητής αφήνει το νησί μας παίρνοντας μαζί του τις καλύτερες αναμνήσεις και εύχεται σε όλους υγεία ευτυχία και προκοπή.


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ

Ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Καλαμωτής πρόκειται να διοργανώσουν ενόψει της ημέρας του Πάσχα ένα παραδοσιακό γλέντι στην μεσαιωνική Καλαμωτή. Το γλέντι θα λάβει χώρα την Κυριακή του Πάσχα 24/04/2011 στην έξω πλατεία της Καλαμωτής (πλατεία Βαμβακά) από τις 12 το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ. Στην γιορτή αυτή που με επιτυχία είχε λάβει χώρα κάποια χρόνια πριν, ευελπιστούμε να προσελκύσουμε κόσμο από όλο το νησί και να την καθιερώσουμε έτσι και στα επόμενα χρόνια ως σημείο συνάντησης για την Κυριακή του Πάσχα.

Όποιος επιλέξει να περάσει μαζί μας εκείνην τη μέρα, θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει και να δοκιμάσει τα παραδοσιακά γεύματα της λαμπρής. Οι παραδοσιακοί οβελίες και το κοντοσούβλι εξάλλου θα ψήνονται στην πλατεία από τα ξημερώματα για να συνοδευτούν με κρασί, μουσική και χορό. Με την ορχήστρα Στρουμπάκη και με κάθε δυνατή προσπάθεια από την μεριά του ανθρώπινου δυναμικού των δυο συλλόγων, ευελπιστούμε ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι αρεστό στον κόσμο.
Για όσους ενδιαφέρονται για κρατήσεις τραπεζιών, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στα ακόλουθα τηλέφωνα: 6932618886, 6937434356, 6932461090, 6949078968.

Η Γραμματέας του Δ.Σ.
Μαρία Δαμαλά

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Θεοδόσης Σταθόπουλος


Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μελέτη για Κώμη


Την πρόθεσή του να αναθέσει, μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου, μελέτη στο Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών για τον εντοπισμό του προβλήματος που παρουσιάζεται στην παραλία της Κώμης αλλά και της Αγ. Φωτιάς εξέφρασε στον «π» ο Κ. Γανιάρης. Ο αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει ότι η μελέτη θα υποδείξει πέραν των προβλημάτων και τρόπους μόνιμης αντιμετώπισης του ζητήματος της περιοχής.

Εφημερίδα Πολίτης. Χίος 6/4/2011



ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ

του Σεβ. Μητροπολίτον Χίου κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ασφαλώς περίοδος πένθους. Παραδόξως, όμως, ή 'Εκκλησία μας τήν εγκαινιάζει μέ αισθήματα χαράς. Τήν Κυριακή τών Βαϊων, ή όποία αποτελεί τό κατώφλι τής Μ. Εβδομάδας, δίδει τόν τόνο τό αποστολικό ανάγνωσμα; «Χαίρετε έν Κυρίω πάντοτε πάλιν έρώ, χαίρετε». Άλλά καί τήν Μεγάλη Πέμπτη τό βράδυ Θά άκούσωμε στήν ακολουθία τών Παθών τού Κυρίου, όπου εύρισκόμεθα στό κορύφωμα τού πόνου τών πιστών, στό πρώτο Ευαγγέλιο, τόν χαροποιό λόγο τού Κυρίου; «Ταύτα λελάληκα ύμίν, 'ίνα ή χαρά ή έμή έν ύμίν μείνη καί ή χαρά ύμών πληρωθή». Γιά νά φθάσουμε, έν συνεχεία, στό Μέγα Σάββατο τό πρώϊ καί νά άκούσωμε άπό τό στόμα τού Κυρίου τό «Χαίρετε». Τό στοιχείο τής χαράς δέν λείπει ούτε τήν Μεγάλη `Εβδομάδα άπό τά αισθήματα καί τά ψάλματα τών όρθοδόξων χριστιανών. Καί τούτο, γιατί ό Χριστιανισμός, πού είναι θρησκεία τής ειρήνης καί τής αγάπης είναι καί ή θρησκεία τής χαράς. «Στις κορυφαίες στιγμές της ή χαρά είναι θρησκευτικής φύσεως...Στήν χαρά ύπάρχει ή έννοια τής ακτινοβολίας...». Αύτή είναι μιά διαπίστωση συγχρόνου ανθρώπου τών γραμμάτων. 'Ας ένωθούμε μέ τόν Λυτρωτή Χριστό, γιά νά είμεθα δοχεία χαράς καί εστίες ακτινοβολίας χαράς.

Η Μεγάλη `Εβδομάδα έφθασε. Μιά γλυκειά αγωνία καί δίψα καίει καί πάλι τίς ψυχές μας: νά ρουφήξουμε έφέτος, όσο μπορούμε περισσότερο, άπό τή ζωντανή πηγή, πού ανοίγεται μπροστά μας. Νά πλησιάσουμε περισσότερο στή Γεθσημανή, νά σταθούμε πιό κοντά στόν Σταυρό. Νά πάμε κι έμείς στή σιγαλιά τής Νύχτας, μέ τόν Νικόδημο καί τόν 'Ιωσήφ, νά τούς βοηθήσουμε στήν Αποκαθήλωση, νά κοπιάσουμε κι εμείς, γιά νά είσέλθη ό Μέγας Νεκρός - «καί ζών εις τούς αϊώνας»-όχι πιά στό μνημείο, «ό ήν λελατομημένον έκ πέτρας», άλλά στήν καρδιά μας, τής όποίας ό μοναδικός πόθος καί θησαυρός της καί μεγάλη της χαρά θά είναι ό Εσταυρωμένος 'Ιησούς.

'Εάν κι έμείς θέλουμε νά είμαστε αληθινοί οπαδοί τού 'Εσταυρωμένου, άς μή λησμονήσωμε ποτέ αυτό τό συνταρακτικό μάθημα τού Σταυρού. Στήν καθημερινή ζωή, όταν μάς προσβάλλουν, όταν μάς φέρωνται άδικα καί σκληρά, άς μήν σπεύδουμε νά κάνουμε αντίποινα.

Πρέπει νά τό καταλάβουμε, πώς δέν είναι δυνατός όποιος άπαντά μέ γροθιά στή γροθιά.

Δέν μπορεί νά λέγεται οπαδός τού Χριστού όποιος άπαντά στήν ύβρι μέ ύβρι, στό θυμό μέ θυμό, στήν περιφρόνηση μέ περιφρόνηση, στήν κακία μέ κακία.

Τό μεγαλείο δέν βρίσκεται ποτέ στήν εκδίκηση βρίσκεται μόνο στήν Αγάπη.

Ο Σταυρός τού Χριστού είναι ή μεγαλύτερη απόδειξη τής άλήθειας αυτής. Τίς `Άγιες αυτές ήμέρες, πού έρχονται, άς φέρουμε στή μνήμη μας πώς Εκείνος φέρθηκε σέ παρόμοιες συνθήκες καί άς Τού ζητήσουμε τήν χάρη καί τήν δύναμή Του, νά μπορούμε κι έμείς άπό καρδίας νά συγχωρούμε ειλικρινά, νά αγαπάμε ακόμη καί τούς έχθρούς μας.
+Χ. Δ  

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πάρκινγκ στην Κώμη. Δημιουργία χώρου στάθμευσης προτείνει το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαμωτής

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραλιακός οικισμός της Κώμης είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης. Κάτι που ιδίως το καλοκαίρι κάνει πάρα πολλούς να αποφεύγουν την περιοχή και να αφήνουν το ρευστό τους αλλού. Διέξοδο μπορεί να δώσει μια πρόταση που βρίσκεται υπό επεξεργασία από το Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο που προτείνει την δημιουργία πάρκινγκ, στην περιοχή Φυτιά, κοντά στην παραλία, σαν προέκταση του παλιού χώρου στάθμευσης. 

Ο χώρος αποτελείται από 13 συνεχόμενες ιδιοκτησίες, και οι κάτοχοι των οποίων πρέπει να κάνουν αίτηση στον Δήμο για να ενοικιάσουν τα αγροτεμάχια τους για χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει άμεση πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο. Η χωροθέτηση και η μορφολογία του εδάφους διευκολύνει τις διαδικασίες για τη μετατροπή του χώρου, χωρίς να απαιτούνται χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες. Το έργο θα πραγματοποιηθεί μόνο αν οι ιδιοκτήτες θα συμφωνήσουν στην ενοικίαση του χώρου υπό προϋποθέσεις, που και του ίδιους και τις ιδιοκτησίες τους θα διασφαλίζουν αλλά και το ευρύτερο συμφέρον της περιοχής θα προωθούν. Αρκεί όλα αυτά να "τρέξουν" σύντομα και στην καρδιά του καλοκαιριού η Κώμη να ανασάνει.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Στέλνει Κώμη και Σαρακίνα στο Περιφερειακό

ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΛΜΟ Ο Π. ΒΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Π. Βρουλής
Δυο σημαντικά ζητήματα ανακινεί ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Βρουλής δείχνοντας ότι ο ρόλος του περιφερειακού συμβουλίου είναι να αναζητά λύσεις και για τα καθημερινά αλλά σημαντικά προβλήματα των κατοίκων της περιφέρειας, πόσο μάλλον και της Χίου.

Με έγγραφη αίτηση του προς το περιφερειακό συμβούλιο ο Π. Βρουλής ζητά να συζητηθεί το θέμα των εργατικών πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου.

Ως δήμαρχος έζησε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων κτισμάτων κι ευελπιστεί ότι με ένα ψήφισμα του το περιφερειακό συμβούλιο θα πιέσει όσο το δυνατόν για να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι για το θέμα και να επαναφέρουν στο τραπέζι του διαλόγου άμεσες λύσεις.

Οι καταστροφές στην Κώμη
Παράλληλα όμως ο κ. Βρουλής «σηκώνει» και το θέμα των πρόσφατων καταστροφών που υπέστη η παραλία της Κώμης.
Το έργο του λιμενοβραχίονα, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που πνέουν τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει ευάλωτα τα σπίτια που είναι πάνω στην παραλία.

 Ο Π. Βρουλής θεωρεί ότι με ένα σχεδιασμένο τεχνικά σωστά έργο η περιφέρεια μπορεί να δώσει λύση προστατεύοντας τις συγκεκριμένες κατοικίες που τείνουν να γίνουν... πλωτές.
Α.Κ.

Πηγή:  Εφημερίδα Πολίτης. Χίος 5/4/2011 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗ 1 - 1

Το απόγευμα του Σαββάτου 2-4-2011,στο γήπεδο της Καλλιμασιάς ο Όμηρος έφερε ισοπαλία με την Καλαμωτή 1 - 1.Στο Α΄ημίχρονο η Καλαμωτή παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατάφερε να προηγηθεί με τον Κάργατζη 0 - 1. Στο Β΄ημίχρονο ο Όμηρος πίεσε την Καλαμωτή και έφερε το ματς στα ίσια,  ισοφαρίζοντας με τον Καβάζη. Οι δύο ομάδες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ΄επαιξαν χωρίς άγχος και παρουσίασαν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.Καλή η διαιτησία του Τσούχλη -Μακαρέ-Σύριου.
ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΙΟΥ

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΡΥΕΣ               1 - 1
ΔΑΦΝΗ - ΑΤΛΑΣ                 3 - 0
ΜΙΚΡΑ - ΛΕΩΝ                     4- 2
ΚΟΦΙΝΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ     1 - 2
ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ- ΚΑΝΑΡΗΣ        1 -4
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΝΑΓΓΕΝΝΗΣΗ   0 -4