Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Εφαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού στην Κώμη

Τέλος κάθε ανεξέλεγκτης δραστηριότητας, άναρχης δόμησης καθώς και κυκλοφοριακού χάους που συναντάται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, έρχεται να δώσει η εφαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού στην Κώμη, από τον Δήμο Χίου.
Ο Δήμος Χίου θα καταθέσει έως της 15 Δεκεμβρίου 2011 στο Ταμείο Παρακαθηκών και Δανείων το ποσό των 190.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό θα καλύψει τις απαλλοτριώσεις που πρόκειται να γίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή, για τις οποίες ο Δήμος Χίου θα λειτουργήσει ως μεσάζοντας του Δημοσίου και των ιδιωτών.
Το 2006 η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχε προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης χωροθέτησης του παραλιακού οικισμού της Κώμης.Η μελέτη εγκρίθηκε πρόσφατα από το χωροταξικό συμβούλιο και πλέον ο Δήμος μπορεί να περάσει στην εφαρμογή της που μεταξύ άλλων προβλέπει τις χαράξεις και διαπλατύνσεις δρόμων τη δημιουργία κοινοχρήστων χώρων, πλατείες και δέκα περίπου αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.
Με την εφαρμογή αυτής της μελέτης, ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την αξιοποίηση, ανάδειξη και όποια εκμετάλλευση της περιοχής, ωφελούνται παράλληλα αρκετοί ιδιώτες των οπίων τα οικόπεδα 'ηταν "βουβά" και σύμφωνα με το σχεδιασμό που προβλέπεται αποκτούν δρόμο και γενικά μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που και ανάπτυξη θα προσφέρει αλλά και ποιότητα ζωής σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου