Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Διακεκριμένοι Καλαμωτούσοι

Τα masticnews έχουν ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό μια στήλη με τίτλο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΟΙ,για όσους είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία του χωριού μας .Η στήλη αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς τους ανθρώπους που διακρίθηκαν για τις μεγάλες πολιτιστικές τους δραστηριότητες και που με τα έργα τους και την αγάπη τους κράτησαν ζωντανό το χωριό μας.
Νέα προσθήκη στην στήλη μας είναι ο Ιωάννης Μ Μαΐστρος.

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΔΗΣ11 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:57 π.μ.

    Δύο λέξεις αρκούν για να περιγράψω το μεγαλείο αυτού του Καθηγητή, ένα ηχηρό ΕΥΓΕ! και ένα ταπεινό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    Εκείνους τους δύσκολους καιρούς ο Γιάννης Μαΐστρος επιδεικνύοντας εθελοντισμό και ανιδιοτέλεια και διδάσκοντας ήθος, μας έδινε να καταλάβουμε ότι η μόρφωση ήταν μονόδρομος !
    Ήταν ακούραστος μαχητής, έντιμος και δίκαιος. Ανάλωσε τον εαυτό του, χωρίς να αποκτήσει υλικά ανταλλάγματα, πέραν από την εξασφάλιση των μέσων για μια αξιοπρεπή διαβίωση της οικογένειάς του. Προσέφερε τις υπηρεσίες του λειτουργήματος σχεδόν δωρεάν στους έχοντες ανάγκη μαθητές του. Ήταν συμπαθής και απολάμβανε την αγάπη και την εκτίμηση των συναδέλφων του και των μαθητών του.
    Συνέβαλε και εργάστηκε όχι μόνο για την ίδρυση του Γυμνασίου Καλαμωτής αλλά και για την συνεχή εξέλιξή του. Λυπήθηκα όταν έμαθα ότι αποσπάστηκε από το Γυμνάσιο Καλαμωτής που ήταν σαν δεύτερο σπίτι του, στο Γυμνάσιο Μοσχάτου Αθηνών, κάτι που δεν το ήθελε.
    Ο Γιάννης Μαΐστρος σαν φιλόλογος μας προσέφερε πολλά, μας άνοιξε δρόμους, όχι μόνο για να γνωρίσουμε αλλά και για να αγαπήσουμε την Ελληνική γλώσσα.
    Απέκτησε δύο άριστα παιδιά που είχα την τύχη να γνωρίσω, τη Δανάη που την είχα καθηγήτρια αγγλικών και τον Μιχάλη που ήμασταν συμμαθητές.
    Στο Γιάννη Μαΐστρο : θα είμαι ευγνώμων απέναντί σου και δε θα σε ξεχάσω ποτέ !
    Στέφανος Παρασκευάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή