Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου απέσπασε το 2ο βραβείο στο 32ο συνέδρειο της Καρδιολογικής Εταιρείας.


Στα πλαίσια του 32ου Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε  στις 20-22 Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη,   υποβλήθηκαν 2.000 εργασίες.Από αυτές έγιναν δεκτές οι 210 και οι 10 καλύτερες εργασίες από τις οποίες οι εννέα προέρχονταν από Πανεπιστημιακές Κλινικές παρουσιάστηκαν από ερευνητές σε ειδική συνεδρία.


Η εργασία της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Χίου απέσπασε το 2ο βραβείο που έδωσε η Καρδιολογική εταιρεία.Την ερευνητική ομάδα αποτελούσαν οι Ιατροί, Καρτάλης Αθανάσιος, Μπενέτος Γεώργιος, Σμυρνιούδης Νικόλαος, Μοσχούρης Παναγιώτης, Γαρουφαλής Στέφανος, Ζώτικα Χριστίνα, Κωστή Αναστασία και ο Γεωργιόπουλος Γεώργιος.
Η επιτυχία αυτή αποτελεί προβολή και καταξίωση για την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Χίου, όμως το σημαντικότερο είναι το θέμα της ερευνητικής εργασίας η οποία καταδεικνύει τη μείωση του Οξέως Εμφράγματος στο Νομό της Χίου κατά 35% την τριετία 2008-09-10 σε σχέση με την προηγούμενη 2005-06-07.
Η μείωση αυτή αποδίδεται στην καλή προληπτική ιατρική από όλους τους ιατρούς του Νομού και στη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου