Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ


Δέκα χρόνια από το θάνατο του  Γιώργου Μισαηλίδη.

Στις 29 Αυγούστου 2011 συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Μισαηλίδη. Υπόδειγμα ανθρώπου, πολιτικού, και οικογενειάρχη, ήταν ο άνθρωπος που τίμησε την γενέτειρα του Καλαμωτή, είναι ο άνθρωπος, για τον οποίο νιώθουμε περήφανοι που είμαστε χωριανοί του.

 Ο Γεώργιος Μισαηλίδης γεννήθηκε στη Χίο. Ήταν το δεύτερο παιδί του Σταμάτη Μισαηλίδη, που ήταν γιατρός ένας άγιος άνθρωπος όπως τον αποκαλούσαν, που ποτέ δεν έπαιρνε λεφτά από Καλαμωτούση, αλλά επιπλέον τους έδιδε και τα φάρμακα δωρεάν και της Ελένης Μισαηλίδη το γένος Ράγκου, κόρης του Γεωργίου Ράγκου, που διετέλεσε πρόεδρος της Καλαμωτής επί δύο τετραετίες και ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο Καλαμωτής Κώμης.

Με τέτοια κληρονομιά ξεκίνησε ο Γιώργος Μισαηλίδης το διάβα του σ' αυτή τη ζωή. Άριστος μαθητής δίδει εξετάσεις στην Ανωτάτη Εμπορική και στην Νομική Αθηνών. Πετυχαίνει και στις δύο. Αποφασίζει να ακολουθήσει τη Νομική. Μετά το πέρας των σπουδών του στην Αθήνα συνεχίζει στη Μ.Βρετανία, όπου και εξειδικεύεται στο Ναυτικό Δίκαιο.

Μέχρι το 1976 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου με μεγάλη επιτυχία. Η χρονιά αυτή αποτελεί σταθμό για τον Γιώργο Μισαηλίδη. Μια καινούργια πορεία αρχίζει. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του εμπιστεύτηκε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπου και παραμένει μέχρι το 1981. Εργάστηκε σκληρά και με μεγάλη επιτυχία.

Το 1981 μεταπηδά στην ενεργό πολιτική ζωή της χώρας και εκλέγεται σε πέντε συνεχόμενες αναμετρήσεις  (1981,1985, Ιούνιος 1989, Νοέμβριος 1989 και 1990 βουλευτής του Νομού Χίου).
Όλα αυτά τα χρόνια εργάσθηκε σκληρά για το καλό του τόπου και έδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για θέματα του εμπορίου και της ναυτιλίας. Στις 13 Απριλίου 1990 ορκίζεται Υπουργός Αιγαίου επι Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Έτσι η Χίος ύστερα από  25 χρόνια αποκτά τον πέμπτο κατά σειρά Υπουργό της, μετά τους Παντελή Ροζάκη, Λεωνίδα Μπουρνιά, Νικόλαο Ζορμπά και Ισίδωρο Μαυριδόγλου. Το παιδί της γενιάς του 30, το μεγαλωμένο στην άμμο της Κώμης και στο γιαλό της Μπέλα Βίστας, με τη χιώτικη νοοτροπία και συμπεριφορά, βρέθηκε αγωνιζόμενος για το δικό του τόπο, για τους δικούς του ανθρώπους

Σημαντική ήταν η προσπάθεια του να βελτιώσει τις παροχές Υγείας στα νησιά του Αιγαίου. Έτσι το 1990 ξεκινά τις ιατρικές αποστολές στα νησιά που στερούνται οργανωμένων υπηρεσιών υγείας και προληπτικής ιατρικής. Αυτά ενδεικτικά για το πλούσιο και πολύπλευρο έργο του Γεωργίου Μισαηλίδη. Για τον πολιτικό, μα πάνω από όλα τον άνθρωπο, που αγάπησε τον τόπο του, το χωριό του, όσο και την οικογένεια του. Γιατί ο Γιώργος Μισαηλίδης δεν ήταν μόνο ένας επιτυχημένος επαγγελματίας και πολιτικός, μα και ένας επιτυχημένος οικογενειάρχης.

Παντρεύτηκε το 1957 την Αλίκη, το γένος Φραγκάκη, την ευγενέστατη και συμπαθέστατη Αλίκη που λάτρευε μέχρι την τελευταία του πνοή. Δημιούργησαν μαζί μία υπέροχη οικογένεια αποκτώντας δύο εξαιρετικά παιδιά, το Σταμάτη και τη Λένα, από τους οποίους απέκτησαν πέντε χαριτωμένα εγγόνια, που τα υπεραγαπούσαν.

Ο αείμνηστος, Γιώργος Μισαηλίδης θα είναι πάντα στο προσκήνιο της μνήμης μας και θα τον θυμόμαστε με αγάπη, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, για την αξιόλογη προσφορά του.

Μιχαήλ Γεωργίου Κανάριος
Τοπικός Κοινοτικός Σύμβουλος Καλαμωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου