Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Επικήδειος Λόγος Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου κ. Κ. Γανιάρη Κατά την Εξόδιο Ακολουθία Του Μακαριστού Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Κυρού Διονυσίου 19/7/2011

Μακαριότατε,
Εκφράζοντας το σύνολο των συμπολιτών μας, ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία, μεταφέρω τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών Κυρού Διονυσίου.
Μεταφέρω την οδύνη της τοπικής κοινωνίας η οποία βλέπει, σε μια δύσκολη εποχή, να εκλείπει μια από τις σταθερές της.
Τριάντα δύο χρόνια από την ενθρόνιση του αοίδιμου Ιεράρχη μας έχουν περάσει. Τριάντα δύο χρόνια που σφραγίστηκαν από αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, από αδιάλειπτη προσφορά, από ακούραστη και εναργή πνευματική καθοδήγηση.
Αυτά ήταν τα δώρα που κόμισε από το 1979 στα νησιά μας ο Μακαριστός Κυρός Διονύσιος.
Με αυτά τα δώρα δέθηκε στενά με τον απλό άνθρωπο, ιδιαίτερα με τον πάσχοντα συνάνθρωπο, με το συμπολίτη που είχε ανάγκη. Η Χίος, οι Οινούσσες, τα Ψαρά, γνώρισαν και αγάπησαν όχι μόνο τον Ποιμενάρχη τους, αλλά και έναν ακούραστο και ενεργό συμπαραστάτη σε όλες τις δυσκολίες, σε κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο.


Ο Εκλιπών αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες του τόπου μας, στην πόλη και στην ύπαιθρο, σε όλα τα νησιά της Μητρόπολής μας, σε κάθε περίσταση. Στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε δύσκολες στιγμές. Πρόσφερε απλόχερα τη βοήθεια, την υλική και πνευματική βοήθεια, της Εκκλησίας σε πλείστες περιπτώσεις.
Το μαρτυρεί το πλούσιο, πνευματικό και κοινωνικό, έργο, που ξεδιπλώνεται σε κάθε γωνιά της χιακής γης. Το μαρτυρεί η ειλικρινής, αγνή θλίψη, το πένθος των συμπολιτών μας.
Γι’ αυτό και η πολυετής διαδρομή της ποιμαντορίας Του, θα παραμείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας, στη συλλογική μνήμη των νησιών μας, ως διαδρομή αγάπης, προσφοράς, ελπίδας.
Πρόκειται για παρακαταθήκες που μας αφήνει ο Μακαριστός Ποιμενάρχης μας, παρακαταθήκες που καλούν για τη συνέχεια αυτού του πλούσιου και πολύπλευρου έργου στην ακριτική μας Μητρόπολη.
Μακαριότατε
Προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη και σεβασμό στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στις αποφάσεις που θα λάβει, συν Θεώ, για έναν άξιο συνεχιστή του έργου του Εκλιπόντος, ένα συνεχιστή που θα αγκαλιάσει με την ίδια αγάπη τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους, που θα νιώθει και θα είναι σάρκα από τη σάρκα τους.
Με τις σκέψεις αυτές, με θλίψη, με αγάπη και σεβασμό αποχαιρετούμε το Μακαριστό Μητροπολίτη μας.
Ας είναι η Μνήμη Του Αιωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου