Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απόκριες: Ανέβασμα της Μόστρας στα Θυμιανά

Έτοιμα είναι όλα στα Θυμιανά για το "ανέβασμα της Μόστρας", σήμερα Παρασκευή της Τυρινής!
Με πυρετώδεις προετοιμασίες μικροί και μεγάλοι, μαραγκοί, σιδηρουργοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος, βάζει τις τελευταίες πινελιές πάνω στα σατυρικά ομοιώματα που θα μεταφερθούν με τα αυτοσχέδια άρματα στα στενά των Θυμιανών. Στο στόχαστρο είναι τόσο η οικονομική κρίση όσο και άτομα που απασχόλησαν την επικαιρότητα όπως ο... Θ. Πάγκαλος, ο οποίος αποτελεί βασικό θέμα του φετινού καρναβαλιού.

Στην παρέλαση της Κυριακής, θα συμμετέχουν τόσο οι μαθητές του δημοτικού των Θυμιανών, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχουν καρναβαλιστές τόσο από το Χαλκειός όσο και από την Καλλιμασιά, δίνοντας στις εκδηλώσεις καθολικό τόνο.

Ενδιαφέρον πάντως είναι το πλούσιο πρόγραμμα του τριημέρου αφού από την Παρασκευή το απόγευμα τα Θυμιανά θα γίνουν το κέντρο του νησιού.

Έτσι στις 17:30 σήμερα θα ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού το οποίο θα διαδεχθεί το ανέβασμα της Μόστρας, ενώ το Σάββατο θα συνεχιστεί το παιχνίδι με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις τις Κυριακής, με το Ταλίμι και την Παρέλαση των αρμάτων.
Τις φετινές εκδηλώσεις θα ντύσει μουσικά η φιλαρμονική του Δήμου Χίου, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση φωτογραφίας και προβολή βίντεο από τα πρώτα καρναβάλια της δεκαετίας του 1950.

www.chiosnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου