Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμωτή.Με κάθε επισημότητα και τον οφειλόμενο σεβασμό γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική επέτειος του Μεγάλου Ξεσηκωμού του 1821, στην Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής. Το πρωί στο χωριό σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Στις 8:00π.μ. έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία του χωριού. Στις 10:45 τελέσθηκε η Δοξολογία στον καθεδρικό Ναό. Στη Δοξολογία ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής, η τέως Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων κα Βαρλά Ρούλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χίου κος Σουρέλας Σταμάτιος, ο Διευθυντής, οι Δάσκαλοι και οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής, καθώς και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου, κος Κεδράς Πέτρος.

Στη συνέχεια στο Ηρώο των Πεσόντων έγινε προσκύνημα και μνημόσυνη δέηση στη μνήμη όλων όσων πότισαν με το αίμα τους το πανάκριβο δένδρο της λευτεριάς. Κατάθεση στεφάνων έγινε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κον Ράγκο Ιωάννη εκ μέρους του Δήμου Χίου, από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κον Φραγκούλη Ευάγγελο, και από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κον Σταθόπουλο Θεοδόση.

Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Βαμβακά με τη συνοδεία μπάντας, παρουσία των επισήμων.

Το πρόγραμμα της εορτής συνεχίστηκε με εθνικούς χορούς στην πλατεία Βαμβακά από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Καλαμωτής. Tέλος έγινε δεξίωση από την Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου