Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου

Την 10-12-2010 και ώρα 03.10 επενέβη με 2 οχήματα και 4 άντρες για κατάσβεση πυρκαγιάς σε Ι.Χ. επιβατηγό στην περιοχή Λολόδεντρα. Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές στον κινητήρα και στο έμπροσθεν τμήμα του οχήματος καθώς και σε 2 μοτοσυκλέτες που βρισκόταν δίπλα, μέχρι να κατασβεστεί πλήρως την ώρα 04.00. Διενεργείται προανάκριση.

Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00 με 2 οχήματα και 3 άντρες σε παροχή βοηθείας σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Ρετσινάδικα - Κατάβαση. Ο τραυματίας Κ.Μ. μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Την ίδια ημέρα και από ώρα 17.00 και μέχρι ώρα 20.00 επενέβη σε 5 απεγκλωβισμούς ιδιωτών από ανελκυστήρες λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη της Χίου με 2 οχήματα και 4 άντρες. 

Την 11-12-2010 από ώρα 08.00 μέχρι την ώρα 10.00 λόγω των θυελλωδών βορείων ανέμων, με 2 οχήματα και 4 άντρες σε 5 κοπές δέντρων στις περιοχές Κουντουριώτου, Γηροκομείο, Λαγκάδα, Βερίτη - Keyfood, Λειβάδια, επίσης στην περιοχή Ράμνης για ασφάλιση επικίνδυνων υλικών από σκεπή παλαιάς οικίας και στην Λ.Ενώσεως-Αεροδρόμιο για ασφάλιση διαφημιστικής πινακίδας.


Παραθέτουμε οδηγίες για αντιμετωπιση έντονων καιρικών φαινομένων

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ & ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

* Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
* Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
* Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
* Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
* Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)




Παγετός


ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν μετακινείστε με αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου και φροντίστε να διαθέτετε
αντιολισθητικές αλυσίδες. Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια και φανείτε προσεκτικοί ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, των πεζοδρομίων κ.λπ.



ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

* Οδηγηθείτε σε ασφαλές μέρος.
* Μην εκτίθεστε στη χιονοθύελλα. Αν χρειαστεί να βρεθείτε σε εξωτερικό χώρο ντυθείτε κατάλληλα, και προτιμήστε πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα παρά ένα βαρύ ρούχο. Φροντίστε το εξωτερικό ρούχο να είναι αδιάβροχο. Φορέστε ζεστές και αδιάβροχες μπότες.
* Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις.
* Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, χρησιμοποιείστε αντιολισθητικές αλυσίδες. Ταξιδέψτε κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε τους κεντρικούς δρόμους και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα κάνετε.
Εάν μετακινείστε στην πόλη χρησιμοποιείστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:

* Αλλάξτε πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο.
* Αποφύγετε να οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
* Διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
* Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί. Τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για να σας εντοπίσουν οι διασωστικές ομάδες. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείτε την εξάτμιση του οχήματος καθαρή από το χιόνι.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

* Διατηρείστε το σπίτι σας ζεστό και παραμείνετε μέσα, όσο αυτό είναι δυνατό.
* Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω με την κακοκαιρία.
* Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
* Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (σωλήνες-υαλοπίνακα).


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου