Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ


Ευχαριστώ εγκάρδια τους συμπατριώτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μου την εντολή να τους εκπροσωπώ στο νέο Δ.Σ. της Χίου.  Η εντολή είναι σαφής και κρίνοντας από τον αριθμό των ψήφων επιτακτική. 

Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι κατά την περίοδο της θητείας μου, η πολιτική συμπεριφορά μου θα κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον
της Χίου και την πρόοδο των κατοίκων της. Θα στηρίξω κάθε δημιουργική και αναπτυξιακή πρωτοβουλία και πρόταση απ’ όπου και αν προέρχεται και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, ώστε σε συνεργασία με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της «Νέας Αντίληψης» να είμαστε ωφέλιμοι και παραγωγικοί. Με έμφαση, επίσης, δηλώνω ότι κυρίαρχο θα είναι το ενδιαφέρον μου για χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα και να συνεχίσει τη θητεία του με επιλογές ωφελιμιστικής παραταξιακής  και προσωπικής πολιτικής, αλλά να πολιτευθεί επιτέλους σε μια πλατφόρμα συλλογικής και δημοκρατικής προσπάθειας μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης για την επιλογή των δράσεων και των έργων που πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος. Η σπατάλη πόρων σε έργα που δεν προσδίδουν προστιθέμενη αξία στον τόπο, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο απαιτείται να μηδενισθεί. 

Ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» είναι γεγονός ότι δεν έπεισε τους συμπολίτες μας. Οι λόγοι είναι πολλοί, αξίζει να αναλυθούν και οπωσδήποτε θα γίνει. Πιστεύω, όμως, ότι η επιλογή του εξαιρετικά μεγάλου ποσοστού του εκλογικού σώματος που προτίμησε να απέχει της εκλογής, θεωρώντας ότι κατ’ αυτό τον τρόπο εκφράζει την απαρέσκειά του στην ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να διαχειρισθεί όπως  πρέπει τα προβλήματα του τόπου, ναι μεν έδωσε ηχηρό πολιτικό μήνυμα, πλην όμως, επέτρεψε την επικράτηση αυτών για τους οποίους αισθάνεται  απαρέσκεια. Υπ’ αυτή την έννοια, αν το «σώμα» των απεχόντων προσέρχονταν στην κάλπη, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Έχουμε κατακτήσει το δικαίωμα της κρίσης και της αλλαγής των εντεταλμένων, πώς είναι δυνατόν να εκχωρούμε το δικαίωμά μας σε άλλους, γιατί αφήνουμε τους λίγους να αποφασίζουν για μας; Θα αφήναμε π.χ.  ποτέ το παιδί μας, χωρίς σοβαρή αιτία, να το μεγαλώσει, να το φροντίζει κάποιος άλλος; Θα αφήναμε άλλους να διαχειριστούν το μέλλον του, την πρόοδό του, την εκπαίδευσή του, την ασφάλειά του;  Την επόμενη Κυριακή επιλέγουμε την πολιτική και διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας Β. Αιγαίου, επιβάλλεται, τουλάχιστον αυτή τη φορά, η συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων, εμείς να αποφασίσουμε για τον εαυτό μας.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ τους συμμετέχοντες στο συνδυασμό «Νέα Αντίληψη». Να σημειώσω ότι όλοι συμμετείχαν με αλτρουισμό και ιδανικά για μια καλύτερη προοπτική των συνανθρώπων μας, της κοινωνίας μας και να τους ευχηθώ να είναι πάντα υγιείς και πρόθυμοι για κοινωνική προσφορά.

Ευχαριστώ
Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης



  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου