Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΜΗΣ


Τα MASTICNEWS σε μια προσπάθεια που κάνουν, για να βρεθούν λύσεις σε μείζονα προβλήματα της περιοχής, εντόπισαν το πρόβλημα που προέκυψε στην παραλία της Κώμης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το Δεκέμβριο του 2009, που είχε σαν αποτέλεσμα την διάβρωση της παραλίας της Κώμης, και να απειληθούν κατοικίες κυρίως στο ανατολικό και δυτικό τμήμα.

Με έγγραφο που εστάλη από τον Σύλλογο Φίλων της Κώμης στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου γνωστοποίησε το πρόβλημα, που προέκυψε στην παραλία της Κώμης. Αμέσως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου μέ έγγραφό της προσκάλεσε να έλθει στη Χίο επιστημονικό κλιμάκιο του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου θαλασσίων Ερευνών, για να κάνει αυτοψία και σε άλλες παραλίες του Νησιού,προκειμένου να αποκτηθεί, μια εικόνα για τα φαινόμενα διάβρωσης των ακτών. Η επίσκεψη έγινε στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2010 και συμμετείχαν δύο ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ και στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας καθώς και κάποιες σκέψεις για τον τρόπο που θα πρέπει να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διάβρωσης του Νησιού αποτυπώνονται στην έκθεση αυτοψίας που κατέθεσαν οι δυο ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

Το ζητούμενο είναι ότι μέχρι σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, δεν έχει αναθέσει την μελέτη στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και πιστεύουμε ότι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χίου, θα το προχωρήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου