Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση Υπουργείου για λειτουργία της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Ερώτηση του Βουλευτή N. Χίου Κωστή Μουσουρούλη (αρ. πρωτ. 3003/17.9.2010), για τη λειτουργία της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Αξιοποίησης ΑΕ (ΕΕΑΑ ΑΕ).
Σε ερώτηση του Βουλευτή σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΕΑΑ Α.Ε. και στις χρηματοδοτήσεις προς τους συμμετέχοντες δικαιούχους ΟΤΑ, η απάντηση του Υπουργείου παραπέμπει σε Υπουργικές Αποφάσεις που είχαν εκδοθεί και στις χρηματοδοτήσεις που είχαν χορηγηθεί επί Κυβερνήσεως ΝΔ. Επίσης, ειδικά για το θέμα της χρηματοδότησης ή τις αναλογικές αυξήσεις ανταποδοτικών τελών προς τους ΟΤΑ, κατά τις υπηρεσίες του Υπουργείου, δεν θα μπορούσε να έχει υπάρξει πρόοδος, καθότι το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμοδίου φορέα για τη σχετική απόφαση, του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ), συγκροτήθηκε προ τριμήνου, κατά το τέλος Αυγούστου 2010.
Όπως φαίνεται, η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει κανένα σχέδιο για το πώς -και κυρίως πότε- προτίθεται να προβεί στις ανανεώσεις των σχετικών εγκρίσεων, αλλά και στις προβλεπόμενες αναλογικές αυξήσεις ανταποδοτικών τελών προς τους ΟΤΑ, ώστε αυτοί να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο της ανακύκλωσης. Αυτά σε μια εποχή δήθεν έμφασης στην πράσινη ανάπτυξη, όπως και στην οικονομική αναδιοργάνωση των νέων ΟΤΑ Α’ βαθμού.
Η ανακύκλωση αποτελεί ένα ακόμα θύμα της αναβλητικότητας της Κυβέρνησης, καθώς ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει και οι μοναδικές ενέργειες είναι αυτές που έγιναν από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Από το Γραφείο Τύπου Κ. Μουσουρούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου