Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κολυμβητήριο το Λύκειο Καλαμωτής

  • ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Πνίγηκε στην κυριολεξία από τα χθεσινά νερά το Λύκειο της Καλαμωτής, οι διάδρομοι του οποίου θύμιζαν τα κανάλια της Βενετίας, με αποτέλεσμα καθηγητές και μαθητές με σκούπες ανά χείρας να προσπαθούν από το πρωί να απομακρύνουν τα νερά αντί να κάνουν μάθημα.

Κρατά χρόνια

Στο γραφείο των καθηγητών
οι μαθητές γνωρίζουν από κοντά
τι θα πει… Βενετία!
Το σχολείο της Καλαμωτής δεν είναι η πρώτη χρονιά που πλημμυρίζει. Το κτήριο παλιό, λαβωμένο από το χρόνο αλλά και από τις κακοτεχνίες, μπάζει νερά σε κάθε νεροποντή τα τελευταία δέκα χρόνια με αυξητικές τάσεις, ενώ οι τοίχοι του από την υγρασία μαδούν, σοβάδες πέφτουν και γενικά παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης και ακαταλληλότητας, που μόνο σε σχολικό κτήριο δεν ταιριάζει.
Όλα αυτά τα χρόνια καθηγητές και μαθητική κοινότητα αναμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων των αιρετών για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, για επισκευή του σχολείου, κατασκευή στέγης και όλα αυτά που ακούγονται σε κάθε προεκλογική περίοδο, για να αποδειχτούν μετά τις εκλογές σαθρά, όπως οι σοβάδες του κτηρίου.




Επίδομα... επικινδυνότητας

Η υγρασία «κατατρώει» τους τοίχους.
Άραγε η επιτροπή που ελέγχει
την καταλληλότητα των σχολικών
κτηρίων τι να λέει για το συγκεκριμένο;
Τα νερά από το σημείο όπου ενώνεται το παλιό με το καινούργιο κτήριο μπαίνουν ολοζώντανα μέσα, πλημμυρίζουν τα σκαλιά από τα οποία περνούν οι μαθητές για να πάνε στις τάξεις τους, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα, πλημμυρίζουν το γραφείο των καθηγητών, όπου υπάρχουν μηχανήματα, υπολογιστές, εκτυπωτές, που στην κυριολεξία επιπλέουν με το ενδεχόμενο ηλεκτροπληξίας ορατό σε κάθε στιγμή.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι από τη διάβρωση που υπάρχει στο κτήριο λόγω της υγρασίας, στο γραφείο των καθηγητών έπεσαν κομμάτια από τους σοβάδες, ακριβώς δίπλα στους καθηγητές, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσουν κανένα.
Ο δ/ντής του σχολείου, Ν. Δημητράκης, κάθε χρόνο ζει με αυτό τον εφιάλτη και συνέχεια, όπως και χθες, είναι σε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β. Φραγκούλη, το δήμαρχο Ηλ. Κλεισσά, τον Ν. Νύκτα από τη Νομαρχία και την προϊσταμένη της Β/Θμιας εκπαίδευσης, χωρίς βέβαια να έχει καταφέρει να λύσει το ζήτημα το οποίο δε θα έπρεπε να βαραίνει σε καμιά περίπτωση τον ίδιο, αλλά τους τοπικούς μας άρχοντες.

Μαθητική κινητοποίηση

Τα παιδιά δεν έχουν άλλη υπομονή. Παίρνουν
την κατάσταση στα χέρια τους και βγαίνουν σήμερα
στο δρόμο διαδηλώνοντας.
Οι μαθητές, βλέποντας τον χρόνιο εμπαιγμό, και προφανώς, αφού βαρέθηκαν με την πρώτη νεροποντή αντί για τα στυλό τους να κρατούν τις σκούπες και να διώχνουν τα νερά, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με απόφαση του δεκαπενταμελούς σήμερα θα απέχουν από τα μαθήματά τους και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τη Νομαρχία και τα γραφεία της
Β/θμιας.


Αναδημοσίευση Εφημερίδα "Πολίτης" Α.Κ 19/10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου