Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα του Γιάννη Χαλιορή υποψήφιου Δημάρχου Χίου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ''ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ''


Συμπατριώτισσες συμπατριώτες, φίλες και φίλοι.
Η βαθιά κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση της χώρας, διαμορφώνει την πραγματικότητα με όρους σκληρούς, άδικους και απάνθρωπους. Κάθε μέρα που περνά-ολοένα και περισσότερο-βυθιζόμαστε στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την ανέχεια. Κι όμως κανείς δε νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για τα εγκλήματα, τα σκάνδαλα, τις μίζες ή τις΄΄χορηγίες΄΄. Κανείς δε νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για τη διαφθορά, την αυθαιρεσία, τη συναλλαγή, στο δημόσιο βίο. Θέλουν άραγε να πιστέψουμε πως σε τοπικό επίπεδο πήγαν όλα καλά. Στη Χίο δεν χάθηκαν πόροι σε έργα μικροπολιτικής, σε άστοχα έργα, σε ύποπτες προσλήψεις, αναθέσεις ή προμήθειες.

Φίλες και φίλοι,
Σε λίγο καιρό ,με την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης, γυρίζουμε σελίδα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν, ως δια μαγείας, ούτε καλύτερα, ούτε ευκολότερα. Το βέβαιο- όμως- είναι ότι για τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, χρειάζονται πειστικές απαντήσεις, νέο ήθος, νέο αίμα. Ας μην στρογγυλεύουμε τα λόγια μας. Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο χρώματα. Αυτή τη φορά, θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις, δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Ο ένας, αυτός που δύει. Ο κόσμος που γαλουχήθηκε και συντηρήθηκε από το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, αντιγράφοντας τους κανόνες και τη λογική του. Είναι ο κόσμος, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Υπάρχει όμως και ο άλλος κόσμος, αυτός που ανατέλλει. Ο κόσμος της ευθύνης, των αξιών και των αξίων. Σ' αυτή τη μάχη των δημοτικών εκλογών, σε αυτή τη σύγκρουση των δύο διαφορετικών κόσμων. Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ είναι παρούσα για να εκφράσει - με τη διεύρυνση και της συμμαχίες της- το νέο, το ικανό,το οραματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου