Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ξενοδοχείο 15... στρωμάτων η Καλαμωτή

Η γάτα προσέχει κρεβάτι και στρώμα.  Η εικόνα αυτή θα μπορούσε
 να λειτουργήσει  ως...  καρτποστάλ  για το πάλαι ποτέ όμορφο
 και καθαρό κεφαλοχώρι.

Ξενοδοχείο 15 στρωμάτων αντί για … αστέρων, που ανακαινίζεται και «πετά» τα στρώματα στους δρόμους, με την ανοχή της δημοτικής αρχής και του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Μ. Δαμαλά, θυμίζει η Καλαμωτή αυτή την περίοδο, καταγγέλλει ο Άγγ. Γλαβάς ζητώντας από τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος, αφού δεν έχει δυο μήνες τώρα ευαισθητοποιηθεί για την απομάκρυνση των στρωμάτων, τουλάχιστον να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας.
Ο κ. Γλαβάς καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του χωριού, όπου εδώ και δυο μήνες κείτονται, δίπλα ακριβώς από τους κάδους απορριμμάτων, κάθε λογής στρώματα, κι άλλα αντικείμενα οικιακού εξοπλισμού, ακόμη και πολυθρόνες, προφανώς από σπίτια που ξενοικιάζονται ή που επισκευάζονται, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους να δίνει σημασία. Υπάρχουν μάλιστα σημεία του δρόμου που τα στρώματα έχουν «εισβάλλει» στο οδικό δίκτυο και πρέπει να περάσουν από πάνω τους τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Τα στρώματα έφτασαν μέσα στο δρόμο,
αλλά κανείς δε φαίνεται να ιδρώνει.
Αν και βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, υπάρχουν εκεί κοντά δυο μήνες και ούτε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ούτε καν ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος φαίνεται να έχουν διάθεση να τα απομακρύνουν. «Αν ήμουν εγώ πρόεδρος θα είχα φροντίσει να απομακρύνω ο ίδιος όλα αυτά τα στρώματα. Δε λέω ότι πρέπει να κάνει αυτό ο πρόεδρος μας, αλλά οφείλει τουλάχιστον να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ζητήσει την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας κι, αν σε τελική ανάλυση ο δήμαρχος δεν τον υπολογίζει, να βγει και να το καταγγείλει», τονίζει ο κ. Γλαβάς.
Πέρα βέβαια από την ευθύνη των υπευθύνων υπάρχει κι αυτή των δημοτών, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να καθαρίζουν τα σπίτια τους βρωμίζοντας τον τόπο και μετατρέποντας Καλαμωτή και Κώμη     σε... σκουπιδαριό!

 Ένα από τα κεντρικότερα σημεία του χωριού.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας αγρόν αγόραζε













Αναδημοσίευση Εφημερίδα "Πολίτης" 28/9/2010

4 σχόλια:

  1. Αντί να γράφετε κιτρινισμούς και να κάνετε πολιτικές προπαγάνδες απ'τις ωχρές φυλλάδες σας να υπενθυμίσετε στους Δημότες ότι η "Αποκομιδή βαρέων αντικειμένων" αιτείται στο Δήμο και δεν απαιτείται ξεφορτώνοντας πολυθρόνες ψυγεία και κρεβάτια δίπλα στους κάδους!Αυτό είναι μέλημα του Δημότη και κανενός άλλου.Αυτό μας έλειπε τώρα να ασχολείται ο Πρόεδρος και κάθε Πρόεδρος με τις οικοσκευές του καθενός.Να στείλεις κ.Γλαβά τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς που είχες να καθαρίζουν τους δρόμους και μετά γέμιζαν τους κάδους με μπάζα.Και τα σκουπίδια του Δημότη όξω!Λές και δε σου έφταναν οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που τσίμπησες απ'το περίφημο έργο "Καθαρισμός Οικισμών" να βάλεις βενζίνη στο σεκιουριτάδικο που εκτελείς χρηματαποστολές να πά να τα πετάξεις στο σκουπιδότοπο.Γλαβά αν γίνεις πρόεδρος να φτιάξεις ένα τσίρκο και στην πλατεία,ίδιο μ'αυτό που έχεις σπίτι σου.Και μιας και λέμε για το σπίτι σου γιατί δεν έδωσες 3 μέτρα να γίνει ο δρόμος ευθεία?Θα στείλω τη φωτογραφία σου στον ΕΟΤ να σε διώξουν απ'την Κώμη.Ούστ από δώ αντιτουριστικέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι απόψεις, επώνυμες και ανώνυμες είναι ευπρόσδεκτες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα ανεχτούμε βωμολοχίες. Τέτοιου είδους σχόλια θα διαγράφονται αμέσως. Ότι θέλει να πει κάποιος, ας το πει με επιχειρήματα. Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή