Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Μαστιχοχωρίων σε όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στον Εμπορειό

Η χθεσινή πυρκαγιά στον Εμπορειό ξύπνησε μνήμες από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε κατακάψει μεγάλο τμήμα της Νότιας Χίου και μαζί την πανέμορφη περιοχή του Εμπορειού. Ευτυχώς η ιστορία δεν επαναλήφθηκε και αυτό οφείλεται στην άμεση αντίδραση και στην αυτοθυσία των αρμόδιων υπηρεσιών, των φορέων και των εθελοντών. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, τον διοικητή της και το προσωπικό, για την άμεση επέμβαση και την τιτάνια προσπάθεια για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς. Επίσης ευχαριστώ θερμά το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και το Τμήμα ΠΣΕΑ της Νομαρχίας καθώς και το τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Θερμές ευχαριστίες και στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για την διάθεση βυτιοφόρων, καθώς και στην Αστυνομία για την διαχείριση της κυκλοφορίας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν στις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Τα αποτελέσματα της χθεσινής πυρκαγιάς έπληξαν πολλούς από τους μαστιχοπαραγωγούς του Δήμου μας καθώς υπολογίζεται ότι κάηκαν περίπου 600 στρέμματα με μαστιχόδεντρα και μάλιστα σε μία περίοδο όπου έχει ξεκινήσει η συγκομιδή της μαστίχας. Ως Δήμος Μαστιχοχωρίων διαβεβαιώνουμε τους μαστιχοπαραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν, ότι θα προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Για να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον ας είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει πάντοτε.


Με εκτίμηση
Ο δήμαρχος Μαστιχοχωρίων

Ηλίας Κλεισσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου