Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Αξάνεμος:Δελτίο Τύπου




Τη Δευτέρα 16/8/2010 ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 1ΟΥ φεστιβάλ ΑΞΑΝΕΜΟΣ, στο μεσαιωνικό χωριό της Καλαμωτής.
Από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου 2010 η μουσική, το θέατρο, η ζωγραφική, η φωτογραφία, δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και έδωσαν ένα διαφορετικό νόημα στις διακοπές και την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμωτής.

Εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν τη μουσική παράσταση του Θάνου Μικρούτσικου με τα Υπόγεια Ρεύματα και τον Γιάννη Κούτρα, θαύμασαν τη ζωγραφική του Δημοσθένη Κοκκινίδη, παρασύρθηκαν από την υπαίθρια έκθεση στα γεμάτα φως και μουσική σοκάκια της Καλαμωτής, συγκινήθηκαν από τις ποιητικές εικόνες του Δήμου Αβδελιώδη, ταξίδεψαν με την Ιωάννα Μπιλλίρη στον κόσμο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μαθητικές θύμησες ξεχύθηκαν απο το βιβλίο του Γ. Δαμαλά για το Γυμνάσιο Καλαμωτής και τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν με την υποκριτική τέχνη στο θεατρικό εργαστήρι που έστησε η Ανδριάννα Μαίστρου στο Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής.

Παράλληλα οι δράσεις που φιλοξένησε το Ίδρυμα «Αγλαΐας Φραγκούλη και Μιχαήλ Καζά» με την έκθεση της αρχιτεκτονικής μελέτης του μεσαιωνικού οικισμού, της Μαρίας Κολτσάκη και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν την Καλαμωτή», συνέδεσαν το φεστιβάλ με το παρελθόν του μεσαιωνικού οικισμού.

Η τοπική κοινότητα και οι επισκέπτες επιβράβευσαν τις προσπάθειες των διοργανωτών με την αθρόα συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις, με τα ευνοϊκά τους σχόλια, τη θερμή υποδοχή τους και την υποστήριξη τους κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Η επιτυχία του Φεστιβάλ που ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες του Συλλόγου Καλαμωτούσων Αττικής οφείλεται στην συντονισμένη δουλειά και στην συμπαράσταση των δεκάδων εθελοντών, των χορηγών, των τοπικών αρχών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και θεσμών και των φίλων της Καλαμωτής και του «Αξάνεμου».

Ολοκληρώνοντας την πρώτη διοργάνωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες και δημιουργούς, τους συνεργάτες και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Αξάνεμου με την υπόσχεση ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για να καθιερωθεί ο Αξάνεμος σα μια μόνιμη πολιτισμική παρουσία στη Νότια Χίο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καλαμωτούσων Αττικής
ΤΗΛ: 210-8211400, kalamwti@gmail.com, www.kalamoti.gr

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστουμε την πρωτοπορα Καλαμωτη για οσα υπεροχα ζησαμε φετος το καλοκαιρι!!!
    Και του Χρονου!! Να στε ολοι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή