Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

1ο φεστιβάλ στη μεσαιωνική Καλαμωτή 6-16 Αυγούστου 2010


Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται το καλοκαίρι στη Χίο, στο μεσαιωνικό χωριό της Καλαμωτής.
Ο στόχος και η επιδίωξη του Συλλόγου Καλαμωτούσων Χίου-Αττικής είναι η δημιουργία και η καθιέρωση ενός αξιόπιστου Φεστιβάλ που θα μπορεί να προβάλει τον πολιτισμό και την ανάπτυξη ενός τόπου, ο οποίος αναστηλώνεται προοδευτικά μέσα στο χρόνο.

“Αξάνεμο” λένε οι νοτιοχωρούσοι τον Μαΐστρο, τον βορειοδυτικό άνεμο, που όταν φυσάει ξανεμίζουν τα στάρια και τα μαστίχια τους. Από αυτόν τον δροσερό άνεμο δανείστηκε ο Σύλλογος το όνομα για το 1ο Φεστιβάλ “ΑΞΑΝΕΜΟΣ” που διοργανώνει στην Καλαμωτή φέτος το καλοκαίρι.
Από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου 2010 όλες οι τέχνες θα πρωταγωνιστήσουν σ΄ένα ζωντανό μεσαιωνικό σκηνικό.

Ο ζωγράφος, πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών, Δημοσθένης Κοκκινίδης παρουσιάζει το δικό του ¨Αιγαίο¨ μέσα από 16 έργα του. Ο Θάνος Μικρούτσικος με τα “Υπόγεια Ρεύματα” και τον Γιάννη Κούτρα, μας ταξιδεύουν με τη μουσική παράσταση “Τους έχω βαρεθεί” κάνοντας και μια στάση στο Σταυρό του Νότου... Ο Δήμος Αβδελιώδης παραβρίσκεται στην υπαίθρια προβολή της ταινίας του “Η Εαρινή Σύναξη των Αγροφυλάκων” και ο Καθηγητής Γιώργος Δαμαλάς διηγείται την ιστορία του Γυμνασίου Καλαμωτής μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του.

Χιώτες ζωγράφοι και φωτογράφοι εκθέτουν τη δουλειά τους στα εγέρματα αποτυπώνοντας τον “Ήχο της πέτρας”. Η Ιωάννα Μπιλίρη αποδίδει θεατρικά το κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Η Νοσταλγός” σε σκηνοθετική επιμέλεια Πέρη Μιχαηλίδη ενώ η Ανδριάνα Μαΐστρου δημιουργεί ένα μικρό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 6-14 ετών.

Τέλος, ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου Αττικής γιορτάζει μαζί με την Πρωταθλήτρια Χίου 2010 Α.Ε.Καλαμωτής ζωντανεύοντας ένα παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού μας.

Σας περιμένουμε στη μεσαιωνική Καλαμωτή της Χίου, όπου φέτος φυσάει... ΑΞΑΝΕΜΟΣ
Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου – Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου